Sestre Anamaria i Zrinka Zajec, ljubav prema kruhu i zdravim navikama pretočili su u K3 – Kruh za zdravlje i sreću.
Predani smo svakodnevnom kreiranju i izradi pekarskih proizvoda od najkvalitetnijih namirnica uz puno ljubavi i pažnje. Posvećeni smo stvaranju dodane vrijednosti za naše klijente pripremajući kruh od samo tri osnovna sastojka:
brašno, voda i sol. Želimo probuditi svijest ljudi o pravom domaćem kruhu, kruhu kakav su jeli naši stari.
Jednostavan okus i primamljiv izgled čine Kruh na treću temeljem zdrave prehrane. Dnevno spravljeni proizvodi izrađeni su ručno od potpuno prirodnih sastojaka, zbog čega ostaju svježi tijekom sljedećih nekoliko dana, a mnogi
obožavatelji ovog Kruha kažu da im je najukusniji nakon 48 sati. Sastojci Kruha na treću su brašno, sol i voda te kiselo tijesto (prirodni kvasac). Kiselo tijesto je najvjerojatnije prvo sredstvo koje se koristilo za dizanje tijesta i pripremanje Kruha. Zapis o pravljenju kiselog tijesta potječe još iz staroga Egipta, nastao je oko 1500. godine prije Krista. Tijesto nastaje miješanjem pšenice, raži ili druge žitarice s vodom te spora divljeg kvasca koje se nalaze u zraku i brašnu. Fermentacijski proces nastajanja kiselog tijesta traje 5 do 10 dana.
Zašto je Kruh na treću bolji od običnog kruha: laktobakterije u kiselom tijestu svojom aktivnošću razgrađuju bjelančevine poput glutena, zbog čega su rjeđe alergije na gluten, sadrži dobre probiotike, nižeg je glikemijskog indeksa, obogaćen je bjelančevinama, sadrži minerale (željezo, cink, magnezij…), prirodno je bogate arome i okusa, traje od 4 do 6 dana.
Ponuda proizvoda trenutno uključuje: Kruh³ polubijeli, Kruh³ chilli&orasi, Kruh³ kukuruzni, Kruh³ rogač, Kruh³ mak, Kruh³ buča, Kruh³ raženi, Kruh³ čokolada&papar, Kruh³ čoko-lješnjak, Kruh³ čokolada&smokve.
Ova mala manufaktura smatra da uistinu prirodan i kvalitetan kruh predstavlja osnovu pravile prehrane koja može sačuvati zdravlje i omogućiti dugotrajnu vitalnost.
Što nas sve na svijetu jedinstveno povezuje? Upravo Kruh čija povijest predstavlja povijest civilizacije.
M. R.