Međimurcu za v pinklec najbolji je hrvatski sendvič!

Dobitna kombinacija autohtonih namirnica i Zvijezda majoneze istaknula se među 400 slasnih recepata pristiglih na natječaj Zvijezda traži hrvatski sendvič

Zvijezdin Servis za sendviče već je popravio brojne svjetske sendviče, a sad napokon imamo i najbolji hrvatski sendvič – Međimurcu za v pinklec.

Svježi sir i vrhnje, matovilac, međimursko meso „z tiblice“  – tradicionalan sastavni dio kulturne baštine međimurskog područja te Zvijezda majoneza dobitna su kombinacija okusa koja je oduševila žiri natječaja Zvijezda traži hrvatski sendvič i autorici, Tini Polanec, donijela 10.000 kuna na potrošačkoj kartici te paket Zvijezdinih proizvoda.

Na natječaj je pristiglo više od 400 recepata koji su ispoštovali geslo svih ljubitelja sendviča, a to je da je sendvič bezveze bez Zvijezda majoneze. Izbor nije bio jednostavan, a međimurski sendvič žiri je zaintrigirao i autohtonim namirnicama i kreativnim imenom.

Drugo mjesto i nagradu od 5000 kuna na potrošačkoj kartici osvojio je Ivan Venžera s receptom za sendvič Zelena Istra,  a treće mjesto i nagradu od 3000 kuna na potrošačkoj kartici uz paket proizvoda pripalo je sendviču Morski Vuk, koji je osmislio Tomislav Lubina.  

Isprobajte recept za najbolji hrvatski sendvič koji je popravila Zvijezda majoneza, a inspiraciju za još sendviča pronađite na http://www.serviszasendvice.hr/

RECEPT
Međimurcu za v pinklec

Sastojci:

  • 2 kom. pecivo od heljdinog ili kukuruznog brašna
  • 50 g svježeg sira
  • 20 g kiselog vrhnja
  • 50 g svježih gljiva
  • 25 g matovilca
  • 20 g crvene paprike
  • 4 šnita odrezanog mesa s tiblice
  • sol, papar, mljevena paprika
  • Zvijezda majoneza

Priprema:

Kad su naši stari odlazili na put, ili raditi cijeli dan u vinogradu, spakirali bi si pinklec. Obavezan dio svakog pinkleca bio je sendvič, a, kod nas u Međimurju, obavezan dio svakog sendviča je “meso z tiblice”.

U posudi pomiješamo sir, vrhnje i mljevenu crvenu papriku. Na malo ulja dinstamo gljive, a kad su gotove, začinimo ih solju i paprom. Odrežemo par šnita mesa s tiblice.

Pecivo prerežemo na pola pa donji dio premažemo mješavinom sira i vrhnja. Na to stavimo komade mesa s tiblice, a zatim matovilac i gljive

Dodamo narezanu crvenu papriku i prelijemo Zvijezda majonezom.

Pecivo preklopimo, zamotamo, i međimurski je sendvič spreman za nositi na put!

PR: Komunikacijski laboratorij