Mjesto gdje je Burger sve: Submarine proslavio četvrti rođendan

Kada su prije točno četiri godine otvorili svoja vrata u Frankopanskoj 11 bili su gotovo jedini burger restoran u Hrvatskoj koji nudi „drugačije“ burgere, odnosno burgere spravljene samo od najkvalitetnijih namirnica s polja obiteljskih gospodarstvenika.

Od tada, pojavilo se mnoštvo mjesta sa sličnom ponudom, no u Submarineu politika ostaje kao i prvog dana – kvalitetne, lokalne i provjerene namirnice.

Danas bez sumnje imaju na što biti ponosni – 4 restorana u Zagrebu, jedan u Rijeci, Voloskom, Beogradu, te najnoviji u Vodicama i Baški.  Iza njih je i mnoštvo pop up projekata koje ostvaruju s putujućim prepoznatljivim žutim kontejnerom…

Usprkos širenju, odlučili su i dalje podržavati male OPG proizvođače, te i dalje „inzistirati“ na domaćim namirnicama. Upravo su zato i uložili u logističkog partnera, koji im može omogućiti dostavu istih namirnica u sve restorane.

Osim u kvaliteti, ono po čemu se ističu je i kreativnost pripreme, tako da su domaći lički krumpirići s umakom od tartufa i sirom, te burgeri s Pesto umakom ili avokadom već dobro poznati stalnim gostima žute podmornice. Nezaobilazni je i popularan Smokehouse s dimljenom dalmatinskom pancetom, grilanim dimljenim sirom i BBQ mayo umakom, zatim prava zvijer od burgera Monster, s tri pljeskavice ili French sa svježom rukolom, brie sirom i umakom od istarskog bijelog tartufa….

U protekle četiri godine kroz njihove restorane je prošlo impozantnih pola milijuna gostiju!

Valja naglasiti kako Submarine niti u jednom trenutku ne zapostavlja ni humanitarnu stranu branda – u protekle dvije godine  udruzi Crveni nosovi – klaunovidoktori donirali su preko 70 tisuća kuna, donirali su i Dom za nezbrinutu djecu Grada Zagreba, skupljali dječje pelene za vrijeme izbjegličke krize te financijski pomogli zagrebačkim i riječkim sportskim klubovima i natjecanjima.

Svake godine u restoranima obilježavaju Dan ružičaste vrpce i Movember, kako bi podigli svijet o ženskom i zdravlju, redovito recikliraju te brinu  o okolišu. Na prvom zagrebačkom Burger Festu upravo je njihov burger proglašen najboljim, a osvojili su nagradu i za najbolji web dizajn.

Mnogo je obilježja, anegdota i brojki koji stoje iza ovog domaćeg branda.  Počeli su sa šest zaposlenih, sad ih je preko 90, surađivali su s preko 20 OPG-ovaca, a oni su i dalje temelj poslovanja. Donirali su preko 130.000 kuna, te sudjelovali na više od 150 evenata.

O njihovoj veličini i značaju najbolje govori podatak kako su u ove četiri godine pripremili preko 1.100.000 pljeskavica, upotrijebili 800.000 peciva, poslužili preko 230.000 sokova i preko 210.000 piva.

Kroz Submarine kuhinju je prošlo 17.000 kg sira, 13.000 jaja, 11.000 kg salate…

Submarine donacija Crvenim nosovima

Planovi za budućnost su očekivano – veliki, poput otvaranja novih lokacija diljem zemlje, ali i izvan Hrvatske. Submarine ekipa ne posustaje, te uvijek testiraju i isprobavaju nešto novo tako da od njih možemo još puno toga očekivati.

PR