Na GASTRO BEST FEST-u promovirani hrvatski specijaliteti

Jučer su na GASTRO BEST FEST-u promovirani hrvatski specijaliteti poput soparnika, pljukanaca s tartufima, gulaša s divljači, njoka u umaku od šparoga, štrukli, raviola, knedla sa šljivama i istarske maneštre te su tom prilikom festival posjetile i mnogobrojne poznate osobe.

Na momentalno najmirisnijem trgu u samom srcu Zagreba, Europskom trgu, na GASTRO BEST FESTU izlaže čak 20 ugostitelja –vrhunskih restorana, bistroa, konoba, vinoteka, pivnica i slastičarnica: restoran Kamanjo Gračanka, bistro Lari&Penati, istarski restoran Laganini, Cheese bar, restoran Deno, Meat district, Kuća pršuta Baba delicije, La štruk, Wurst bar, slastičarnice Cukeraj i Amelie, OPG Čorić nudi originalan soparnik koji svakodnevno stiže iz Tugara, Fritule Nada, Zeleni obrok zdravlja, Natura bar, Lokum s turskim delicijama, vinoteka Vintesa s domaćim vinima, Pivnica Medvedgrad s domaćim pivima, Rakijarnica s domaćim rakijama, Pipi kućica, a kao gosti predstavljaju se svakodnevno razni restorani. Do sada su gostovali Djudja i Mate iz Vida pokraj Metkovića te jedna od najboljih istarskih konoba, konoba Buščina.

Festival najboljih hrvatskih i inih okusa i kako ga mi od milja zovemo – festival doživljaja jer spaja nekoliko doživljaja – od okusnog do atmosferskog i druželjubivog, traje još do nedjelje, točnije do 28. svibnja, svakodnevno od 11 do 23 sata i svakako ga nemojte propustiti posjetiti.

PR: Sarah Josipović

Fotografija: Rene Karaman