Nezaobilazni Dani Esplanadinih štrukli u Le Bistrou

Posebna ponuda uključuje dvije porcije štrukli za svega 16 € (120,55 kn) i dostupna je do 31. siječnja 2023.

Nezaobilazna gastronomska destinacija u siječnju svakako je kultni Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade koji već tradicionalno za goste priprema Dane Esplanadinih štrukli.

Gosti naprosto obožavaju naše štrukle koje su s godinama stekle golemu popularnost, čak i izvan granica Hrvatske, pa tako neki inozemni gosti dolaze u Zagreb isključivo da bi uživali u ovom jelu. Toliko su slasni i ukusni, jednostavno su neodoljivi, a nalaze se na jelovniku gotovo svake važnije svečanosti i obljetnice. Siječanj je idealno vrijeme, a istinski hedonisti javljaju nam se već danima da bi rezervirali svoj stol i prepustili se ovom savršenom comfort foodu uz koji obično preporučimo čašu vrhunskog vina ili pjenušca”, istaknuo je Ivan Trbušić, voditelj restorana Le Bistro.

Esplanadini štrukli pripremaju se ručno od tek nekoliko svježih sastojaka prema istom provjerenom receptu već više od pola stoljeća i upravo su zbog toga posebno cijenjeni.Štrukli se izrađuju svakodnevno u hotelskoj slastičarnici i sinonim su za tradiciju i kvalitetu domaće gurmanske ponude. Tijesto se mijesi i razvlači preko cijelog stola dok ne bude sasvim tanko, poput plahte. Potom se puni svježim sirom, a štrukli se oblikuju tankim porculanskim tanjurićem te se potom kuhaju na pari, pažljivo stavljaju u keramičku posudu, preliju finim vrhnjem i zapeku u pećnici dok ne poprime zlatno smeđu boju. Gosti ih konzumiraju kao predjelo, glavno jelo uz malo soli ili kao desert sa šećerom. Štrukle poslužujemo gostima i na doručku uz ostale domaće proizvode poput drniškog pršuta, paškog sira, domaćih čvaraka, maslinova ulja i lokalnog pjenušca s Plešivice. Oni su najslasniji dio gotovo svakog važnijeg događaja i nestanu za tren. Ipak, najjaču poveznicu s ovim specijalitetom ima kultni Le Bistro”,istaknula je chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić.

Ovaj tradicionalni specijalitet iz Hrvatskog zagorja osmišljen u brdovitu krajoliku, pokrivenom slikovitim pašnjacima i njivama, zaslužio je svoje neosporno mjesto u kulinarskoj ponudi zagrebačkog hotela Esplanade od samog početka. Štrukli su prvi put pripremljeni u hotelu Esplanade još 1951. godine, a sve je počelo od ideje da se gostima i inozemnim uzvanicima na gala svečanostima ponudi nešto privlačno, izvorno i provjereno dobro iz različitih krajeva Hrvatske. Tadašnji chefovi prepoznali su vrijednost nacionalnih jela kao najprivlačniju pozivnicu za goste koji žele uživati u lokalnim delicijama, a štrukli su otada nezaobilazan klasik svakog jelovnika hotela Esplanade. Prešavši put od seoskih kuhinja do elitnih restorana, ova ukusna poslastica dosegla je vrh ponude zahvaljujući svojoj kvaliteti, svježim sastojcima, ručnoj izradi i lokalnoj tradiciji. Esplanadine štrukle kušali su i brojni poznati gosti, među kojima su strani državnici, članovi kraljevskih obitelji, sportaši, glumci, pjevači i ostali koji nisu ostali ravnodušni prema ovoj tradicionalnoj poslastici.

Promotivna akcija Dani Esplanadinih štrukli traje od 6. do 31. siječnja 2023. i odnosi se isključivo na konzumaciju dvije porcije zapečenih štrukli u restoranu Le Bistro u promotivnom iznosu od 16 € (120,55 kn). Svaka porcija sadrži dva komada štrukli. Redovna cijena jedne porcije iznosi 11,28 € (85 kn). Promocija se ne odnosi na kupovinu zamrznutih štrukli ili štrukli za van.

Esplanade Zagreb Hotel