NOEL ovog proljeća predstavlja umjetnička (d)jela u kojima sudjeluju i gosti

Jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom i chef Mario Mandarić za prve proljetne dane pripremili su novi jelovnik. Neodoljiva gastronomska priča pod nazivom Spring Soiree ipak nije samo priča o hrani. Ovog puta, fine dinning restoran na adresi Popa Dukljanina 1 predstavlja meni u kojem, osim samog chefa, u umjetničkom, svojevrsnom slikarskom stvaralaštvu sudjeluju i oni koji ga kušaju. Kroz 25 slijedova koji slave proljeće i sve njegove okuse, aktulani meni osvojit će goste no neviđenim art pristupom pomiče granice i stavlja fokus na doživljaj iskustva.

Proljeće je doba novih početaka. Vodeći se time, NOEL je stvorio jednu novu gastronomsku večer u kojem se uživa u svakom vješto spravljenom jelu. Jaje u sorbulu, tartlet od graška s tartarom od bukovača, estragona i jabučnog octa s kremom od crnog češnjaka i čipsom kelja te blitva s ribom, punjena podušem i listovima ukiseljenim peteljkama blitve, i krumpirom kuhanim u ribljoj juhi s gustom redukcijom jusa od ribe tek su dio nove ponude koja  se nastavlja s tortelinima od jastoga s rombom i kavijarom beur blanc umakom, a potom i posebnim art slijedom u kojem i gosti postaju umjetnici – terinom od mrkve s jusom od luka i uljem od vlasca, kockicama od heljde i kiselom cvjetačom. Uz jelovnik i dalje su aktualne tri pratnje pića – jedna vinska, druga koja je kombinacija koktela, sakea, vina, piva i čaja te treća s hladnim čajevima.

Upravo ovaj spoj umjetnosti i visoke kuhinje logičan su slijed nakon projekta Noel Art u koji je okupljeno jedanaest hrvatskih umjetnika različitih generacija s kojima su u Noelu ostvarili iznimnu suradnju i koji su prošli gastronomsko-sinestezijsko iskustvo njihovog menija.  Kombiniranjem koncepta visoke kuhinje i namirnica koje se koriste u pripremi hrane, zero waste pristupom te pomaknutim art momentima, cilj je probuditi sva osjetila i izazvati zaokruženi doživljaj užitka kao i dokazati da se umjetnost ne promatra, već da se ona živi kroz sve sfere života. Ovog puta, kroz druženje na večeri.

Medium-rare