NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje već se dugi niz godina koristi u ljekovite svrhe. Dosadašnja istraživanja pokazala su da ima odlično antioksidacijsko djelovanje te smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka posebice raka debelog crijeva, bolesti jetre, kroničnih upala, astme, dijabetesa i visoke razine kolesterola Svakodnevna konzumacija ulja smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti. Ekstra djevičansko maslinovo ulje odličan je izvor nezasićenih masnih kiselina te samim time poboljšava rad probavnog sustava te potiče mršavljenje. Ulje sprječava nagle promjene razine šećera u krvi i na taj način kontrolira žudnju za grickalicama i slatkišima.

NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje je ulje starog dalmatinskog maslinika s područja Vrstovice – Vodice, poznatog po stoljetnoj maslinarskoj tradiciji.

NU (HR. gle, vidi!); kratko i pamtljivo ime, česta je uzrečica vrijednih ljudi iz dalmatinske zagore, a i u drugim jezicima ima zanimljivo značenje (FRANC. golo: ulje bez dodataka, čista esencija masline; ENG. NU (slang) = new: novo ruho ulja).

NU ekstra djevičansko maslinovo ulje je boutique ulje, a boutique ulja su ulja starih malih maslinika s ograničenom proizvodnjom, što garantira da se ulje ne miješa s uljima drugih maslinara ili proizvođača, već da je limitirana količina od 1 000 boca puštena na tržište i da se nakon što se proda NU ulje više ne može nabaviti do slijedeće godine.

Dalmatinsko maslinovo ulje jedinstveno je i neponovljivo upravo radi područja s kojeg dolazi. Svako tlo i sorta daju svoje specifičnosti maslinovom ulju, a posebno ono koje dolazi iz srca Dalmacije. Najvažnije karakteristike ulja su od koje sorte maslina potječe, podneblje u kojem rastu masline, metode uzgoja, pravovremena berba, proces obrade ploda te metoda čuvanja dobivenog maslinovog ulja. Može se slobodno reći da Dalmatinci ispunjavaju sve navedene faktore upravo zbog duboko ukorijenjene tradicije uzgoja maslina i proizvodnje maslinovog ulja.

Ono što Dalmatince najviše ljuti jest činjenica da su njihova ulja bila godinama nepravedno zapostavljena u odnosu na istarska. No kako vrijeme prolazi, dalmatinska ulja pronalaze put do polica u trgovinama te bivaju prepoznata upravo radi svoje vrhunske kvalitete.

Ono čime se proizvođači NU Boutique ekstra djevičanskog maslinovog ulja posebno mogu ponositi su nagrade. Ulje je 2017.g. na međunarodnom natjecanju OLIVE JAPAN dobilo srebrnu medalju, a ove godine može se pohvaliti sa zlatom. Ovo je prvi put da je čista dalmatinska oblica dobila zlato na ovako velikom natjecanju.

OLIVE JAPAN je međunarodno natjecanje ekstra djevičanskog maslinovog ulja u svijetu, jedno je od prvih takvih natjecanja uopće. OLIVE JAPAN povezuje najviše standarde profesionalaca i proizvođača najboljih svjetskih maslinovih ulja.

Priznanje na ovom natjecanju još je jedan pokazatelj da su maslinova ulja napokon dobila zasluženo mjesto na međunarodnoj sceni maslinovih ulja.

NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje može se pronaći u Duty Free shopovima u zračnim lukama Splita i Dubrovnika te u zagrebačkom restoranu „Lari i Penati“. Također se ulje može probati u murterskoj konobi Boba koja se može pohvaliti Michelinovom preporukom te glavnim kuharom Vjekom Bašićem, prvog hrvatskog chefa koji je osvojio prestižnu titulu chefa godine Gault&Millau Croatia 2018.

PR: Apostrof