Predstavnici amazonske kuhinje, chefovi Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino oduševili posjetitelje Istra Gourmet Festivala

Završeno četvrto izdanje Istria Gourmet Festivala: Autumn 2018.

Istra se ponovo dokazala kao top gastronomska destinacija koja je proteklih dana okupila najbolje svjetske chefove vlasnike prestižnih Michelinovih zvjezdica. Top trendovi u gastronomiji i ugostiteljstvu predstavljeni su na stručnoj konferenciji, koju već četvrtu godinu organizira Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s hotelskom kompanijom Maistra. Ove je godine u Rovinj privukla posjetitelje koji su osim iz Hrvatske pristigli i iz Slovenije, Italije, Švicarske i Njemačke, kako bi sudjelovali na predavanjima uglednih stručnjaka i na master class i show cooking radionicama vrhunskih Michelin chefova.

Prvi dan bogatog dvodnevnog programa bio je namijenjen sektoru ugostiteljstva, a svoje znanje prenijeli su vrsni poznavatelji gastronomije, gourmet pizze i craft piva. Drugi je dan bio rezerviran za trendove i najbolje prakse u destinacijama poznatim po gourmet turizmu te u luksuznom hotelijerstvu, s naglaskom na restoranima, a na kojima su sudjelovali i vrhunski stručnjaci iz vinskog turizma.

Veliki interes u Rovinju izazvalo je predavanje na kojem su chefovi Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino predstavili raznolikost amazonske kuhinje. Isti su za pripremili i gala večeru u hotelu Lone u kojoj su uživali brojni gosti među kojima i njihove kolege chefovi.

 Veliki pažnju posjetitelja privukla je i master class radionica posvećena craft pivi koja je radi velikog interesa potrajala nekoliko sati duže od predviđenog. Vrhunski međunarodni predavači među kojima je bio i Lorenzo Dabove aka Kuaska, alfa i omega talijanske pivske scene te Simonmattia Riva, svjetski beersommelier prvak iz 2015. godine, upoznali su publiku s povijesti pive, spontane fermentacije te tajnama sljubljivanja hrane i pive. Tema druge master class radionice bila je gourmet pizza, fenomen koji se proteklih godina pojavio u Italiji i ima sve veći broj sljedbenika. Poznati chefovi talijanskih pizzerija pričali su o spoju tradicije i inovacije te podijelili sve novosti iz ovog svijeta.

 

PR: 404

Fotografija: Manuel Paljuh