Srijem i Slavonija na Štrosu

Zagrepčani i strani turisti uživali na popularnom šetalištu u tramincima, graševinama, chardonnayjima, rajnskim rizlinzima, sauvignonima i frankovkama iz poznatog srijemskog vinogorja

Gornji grad ove je subote bio ultimativni hit zagrebačke špice! Vrhunskim vinima četiri srijemske vinarije nakon ljetne stanke nastavljena je manifestacija „Dani otvorenih butelja“. Sjajni traminci, zavodljive graševine, hvaljeni sauvignoni, chardonnayji, rajnski rizlinzi i poznate frankovke vinarija Trs, Buhač, Papak i Iločki podrumi oduševili su uzvanike i šetače. To je bila savršena prigoda da Zagrepčani i turisti upoznaju najistočniju hrvatsku županiju.

„Kod nas se sunce najprije pojavljuje na hrvatskom horizontu, a dočekati njegov izlazak poseban je doživljaj. Poznata smo eno-gastro destinacija, iznimno smo privlačni biciklistima i brodovima na kružnim riječnim putovanjima. Veličanstvena priroda, tradicija, Dunav, dvorci, hrana i vino, okosnica su ponude Srijema i Slavonije, pa od prošle godine destinacija Vukovar-Vučedol-Ilok s ponosom nosi titulu Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) na temu kulturnog turizma. Značajno smo podigli razinu kvalitete i raznolikosti sadržaja među kojima svatko može pronaći nešto u čemu će uživati. Atraktivne manifestacije poput Vinkovačkih jeseni koje traju do 16. rujna ili Tjedan okusa jeseni od 1. do 7. listopada, idealan su povod da se u to uvjerite“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

 

PR: Lollipop

Fotografija: K. Zadravec