Vinari (Steyer, Gaube, Joannes Protner, Dveri Pax i Valhuber) na proljeće, sada već tradicionalno, pripremaju vinsku-gastronomsku večer pod nazivom ‘Štajersko proljeće’, kada izlažu najnovije proizvode iz svojih vinskih podruma.
Na manifestaciji koja se i ove godine odvijala u hotelu Habakuk bilo je doslovce krcato gostima željnih da kušaju ovogodišnje proizvode štajerskih vinara uz pratnju gastronomskih delicija. Ponuda vinara bila je izvrsna, a odabir jela odličan.
Neka od jela koja se moglo kušati:
– tatar od goveđeg jezika/složenac od šparoga/mousse od medvjeđeg luka
– vrećica sa smuđem/poširana pjena od bjelanjaka /krema od medvjeđeg luka
– konfitirani teleći file/topli maslačak s pirom/prženi žumanjak
Proljetna simfonija uz vinsku pratnju:
– Sauvignon 2014., suho (Vina Gaube-Svečina)
– Pinot bijeli 2014., suho (Vina Valdhuber-Svečina)
– Rajnski rizling 2010., suho (Vina Protner-Vodole)
– Sauvignon Vajgen 2011., suho (Dveri Pax-Jarenina)
– Mirisni traminac 2013., poluslatko (Steyer-Apače)
Vise informacija na linku
P. R.