Štrudlomanija na 3. ŠtrudlaFestu

Više od 7.500 porcija štrudle pojeli su posjetitelji 3. ŠtrudlaFesta, održanog u nedjelju u Jaškovu, selu štrudle. Posjetitelji su na 50-ak štandova mogli birati između više od  60 vrsta štrudli, a uz tradicionalne, među najzanimljivijim okusima bili su oni od lavande, aronije, s janjetinom, češnjakom i grahom, bezglutenska, od bučinog brašna, hardevrska, softverska i, naravno, Guinnessova. Za prste polizati su bile i starinska savijača sa šljivama i orasima gošći iz Bihaća te štrudle s koprivama gostiju s Renesansnog festivala Koprivnica.

Žiri u sastavu Stevo Karapandža – Branko Ognjenović – Tomislav Špiček odlučio je da je najbolju štrudlu Hrvatske pripremila Kristina Novosel, kuharica hotela Amarilis iz Novigrada.

Njena štrudla bila je od domaćih krušaka, svježeg sira i badema. Drugo mjesto osvojio je KUD Frankopan iz Severina na Kupi (Nada Hasan, Đurđa Domitrović, Branka Kramarić), a treće mjesto tim E-Katarina (Martina Hrestak, Katarina Guštin, Marija Ferko). Ove godine punjenje nije bilo zadano te je sedam timova, koliko ih je sudjelovalo na natjecanju, pripremilo zaista kreativne okuse štrudle. Osim spomenute pobjedničke, radila se i veganska štrudla, bučnica, štrudla s čokoladom i orasima, sa sirom i blitvom…

Osim natjecanja, vrlo atraktivne su bile i radionice koje su vodili chefovi Tomsilav Špiček i Branko Ognjenović, gošće iz Koprivnice i Bihaća te nezaobilazna teta Marica – ambasadorica štrudle iz Jaškova.

Sve štrudle pripremljene na natjecanju te na radionicama posjetitelji su mogli kupiti na štandu udruge Jak kao Jakov te tako barem malo pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

Na jučerašnjem danu dobre atmosfere i slasnih okusa uživalo je više od 6000 posjetitelja; i mali i veliki, i to na tri lokacije. Osim guštanja u štrudli i ostatku gastro ponude te kupovini domaćih proizvoda na štandovima OPG-ova, zabavno je bilo na dječjim gastro radionicama i radionici na lončarskom kolu, kao i na jahanju ponija i vožnji na drvenom vrtuljku.

Pokrovitelji i organizatori 3. ŠtrudlaFesta (Grad Ozalj, Turistička zajednica Grada Ozlja, Turistička zajednica Karlovačke županije, Restoran Žganjer i ZIA produkacija) zahvaljuju svim posjetiteljima na posjeti!

Štrudlomanija se nastavlja!!

 

PR:  Alenka Žganjer PribičevićZIA production & entertainment

Footografija: Rene Karaman