Svjetski kulinarski stručnjaci ove jeseni stižu u Rovinj

  • Istria Gourmet Festival: Autumn 2018. i ove godine dovodi istaknute svjetske predavače koji zajedno imaju 29 Michelin zvjezdica te priprema zanimljive radionice za sve sudionike

 Rovinj ove jeseni postaje središte za sve zaljubljenike u gastronomiju. Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s hotelskom kompanijom Maistra 29. i 30. listopada u hotelu Lone u Rovinju organizira Istria Gourmet Festival: Autumn 2018. Na četvrtom izdanju ove stručne konferencije sudionici će kroz brojna predavanja, master class i show cooking radionice uglednih stručnjaka i chefova imati priliku steći nova znanja i vještine.

Prvi dan namijenjen je sektoru ugostiteljstva, a svoja će iskustva podijeliti predstavnici restorana s ukupno 20 Michelinovih zvjezdica koji će kroz priče dati svoje viđenje današnje gastronomije. Prvi put u Hrvatsku dolazi jedan od začetnika molekularne kuhinje, chef Juan Amador, a stižu i dva ugledna predstavnika amazonske kuhinje, chefovi Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino.

Noviteti ovogodišnjeg izdanja Istria Gourmet Festivala dvije su master class radionice posvećene craft pivi i gourmet pizzi. Vrhunski međunarodni predavači vodit će pet zanimljivih radionica o craft pivi, a među njima bit će i Lorenzo Dabove aka Kuaska – alfa i omega talijanske pivske scene te Simonmattia Riva – svjetski beersommelier prvak iz 2015. godine. Druga master class radionica ugostit će chefove poznatih talijanskih pizzerija koji će podijeliti novosti iz svijeta gourmet pizze.

Drugi dan konferencije namijenjen je hotelskom sektoru uz prezentacije najnovijih znanja s područja hotelskih operacija te važnosti vrhunskih restorana u hotelima. Tom prilikom će se održati i okrugli stolovi na temu gourmet proizvoda s posebnim naglaskom na vino. Među govornicima će biti i nekadašnji direktor vodiča Michelin Italija, Fausto Arrighi te predsjednica Asocijacije vinskog turizma Francuske, Charlotte Fougère. Inače, istaknuti predavači drugog dana donose ukupno 9 Michelinovih zvjezdica.

Tijekom festivala održat će se i tri gala večere pod dirigentskom palicom chefova restorana s Michelinovim zvjezdicama. U restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini gostovat će chef Roberto Cerea ovjenčan s čak tri Michelinove zvjezdice. Chef Matteo Mettulio, nositelj dvije Michelinove zvjezdice, predstavit će svoje specijalitete u restoranu ResoLution Signature u hotelu Lone. U istom će se restoranu odvijati i treća gala večera u organizaciji dvojice chefova Giancarla Morellija i Pedra Miguela Schiaffina koji će prezentirati svu raznolikost amazonske kuhinje.

Istria Gourmet Festival još je jedan dokaz da se Istra uspješno pozicionirala na svjetskoj gourmet karti, a ova stručna konferencija idealna je prilika za stjecanje novih znanja i vještina. Više informacija o konferenciji i kotizacijama moguće je pronaći na službenoj web stranici.

 

PR: 404

Fotografija: Istria Gourmet Festival 2017.