Tacosi na bazi tune, sushi i vitello tonnato na porečkim ulicama, a u restoranu Spinnaker večeras prah tune, staklo rajčice i prozirni ravioli

    Poreč je ovih dana centar svijeta za ljubitelje tune jer su u tijeku Tunalicious Street Food Festival i Tuna
Restaurant Week, a večeras u prestižnom restoranu Sipnnaker chef Ergović priprema večeru od pet slijedova

 Najbogatiji Tunalicious Street Food Festival do sada još uvijek traje. Porečkom rivom ovih se dana šire mirisi različitih specijaliteta od tune. Chefovi ju koriste sirovu, dimljenu, pečenu, mljevenu u odrescima, s prilozima ili bez, u tacosu ili u pecivu, mariniranu ili samo posoljenu… Sve što istinski gurmani i hedonisti mogu zamisliti, a sadrži meso tune, ovih dana mogu pronaći u Poreču. Najukusnije burgere od tune, vitello tonnato, tacose na bazi tune, sushi, te tunu na još mnogo različitih načina.

Raznovrstan festivalski koncept na Rivu je doveo i nove gastro kornere poput Burger Bara, Tuna Bites Bara, Sushi Bara, Tuna & Sea Food Bara, dok Sweet Bites Bar privlači sve ljubitelje slastica. U ponudi je i domaće porečko craft pivo Bura Brew i Suxo Craft Beer iz pulske craft radionice. Oni skloniji vinu svoj kutak pronalaze u Wine & Cheese baru s bogatom ponudom domaćih istarskih vina i sireva, a ljubitelji jednog od najpopularnijih ljetnih pića gin tonica oduševljeni su, pak, ponudom u Gin Baru.

Kako se paralelno održava i četvrto izdanje najvećeg natjecanja u lovu na veliku ribu na cijelom Jadranu – Offshore World Challenge gdje su tune glavna lovina nema sumnje da je meso tune na Tunalicious Food Festivalu zaista svježe.

Osim toga, još uvijek više od deset porečkih restorana nudi kreativna i inovativna jela pripremljena od jadranske tune po promotivnim cijenama u sklopu Tuna Restaurant Weeka. Među tim restoranima su: Konoba Ćakula, Spinnaker, Miramare, Cotton Club, Fora Le Porte, L’insolito, Hrast, Divino, Cardo, Gourmet, Niki’s i Sveti Nikola koji pripremaju najbolji izbor specijaliteta od tune.

Detalje o cijelom tjednu posvećenom tuni u Poreču možete pronaći na www.tunaliciousporec.com i službenoj Facebook stranici događanja.

 

PR: 404