Treću godinu zaredom Ol Istria maslinovo ulje slavilo u Kanadi

Na prestižnom međunarodnom natjecanju maslinovih ulja Olive d’Or u Kanadi, Ol Istria maslinovo ulje proglašeno je najboljim u kategoriji cvjetnovoćnih ulja što dokazuje vrhunsku kvalitetu ovih ulja kao i prepoznatljivost na svjetskoj maslinarskoj sceni.

 U konkurenciji ulja od prijavljenih proizvođača iz 12 zemalja svijeta, međunarodni žiri sastavljen od certificiranih stručnjaka, oleologa, distributera i konzultanata prepoznao je kvalitetu Ol Istria ekstra djevičanskog maslinovog ulja te ga nagradio zlatnom medaljom u svojoj kategoriji. Ovo je treća godina zaredom da maslinova ulja iz Agrolagunine proizvodnje osvajaju nagrade na renomiranom natjecanju koje se u Kanadi održava u okviru najvećeg prehrambenog sajma na svijetu.

 „Ponosni smo što su naša ulja i ove godine oduševila ocjenjivački žiri na prestižnom natjecanju Olive d’Or. Protekle dvije godine nagrađeni smo u kategoriji blagih ulja, a ove smo godine zlato osvojili u kategoriji cvjetnovoćnih ulja. Mislim da je to nabolji pokazatelj kontinuiteta u kvaliteti naših maslinovih ulja iza kojih stoje stoljetna tradicija i najsuvremenija agrotehnika i tehnologija proizvodnje, kao i puno rada i truda naših zaposlenika“, istaknula je Katja Gašparini, voditeljica proizvodnje maslinovih ulja u Agrolaguni.

Kvalitetu Ol Istria ekstra djevičanskog maslinovog ulja prepoznaju i stručnjaci i potrošači, a tajna leži u kontroliranom procesu od početka do kraja proizvodnje. Na najvećem masliniku u Hrvatskoj na ukupno 220 hektara maslinika na pet lokacija uz more, masline se prerađuju unutar 12 sati, čime se osiguravaju osnove za vrhunsku kvalitetu ovog ekstra djevičanskog ulja. Sve sorte imaju specifičan okus, miris i intenzitet, tako da se ulja, kao i vino, mogu kombinirati uz različita jela.

PR: 404