U 4. Whisky Fairu Zagreb 2018 uživali bi i Mark Twain, Frank Sinatra, Winston Churchill i Ava Gardner

Kako kaže poznati citat Marka Twaina „Too much of anything is bad, but too much good whisky is barely enough“, prvog dana 4. Whisky Faira u Plaza Event Centru posjetiteljima nije nedostajalo dobrog whiskyja, druženja i odlične atmosfere!

U zagrebačkom Plaza Event Centru 9. veljače u 15:00 počeo je 4. Whisky Fair Zagreb 2018, najveće hrvatsko okupljanje ljubitelja whiskyja. Očekuje se da će četvrto izdanje koje završava večeras u 23:00 sata okupiti više od 3000 posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije te iz drugih zemalja regije. Sajam uz najširu ponudu whiskyja do sada (150 whiskyja raznih proizvođača i uvoznika) ove godine prvi put nudi i ekskluzivne whiskyje, a mogu se pronaći na Whisky šanku. U goste je ponovo stigao gin koji se može pronaći u Gin Corneru, a u Rum Corneru koji je novost mogu se pronaći neki od najboljih svjetskih rumova. Sajam je prvoga dana posjetio i Veleposlanik Japana u Hrvatskoj NJ.E. Keiji Takiguchi.

Na Whisky šanku posjetitelji mogu naći niz ekskluziva, odnosno limitiranih serija koje je moguće kupiti i na boce po posebnim, sajamskim cijenama. Hit ovogodišnjeg sajma i neki od najprodavanijih whiskyja su Dalmore 12yo, Bowmore 18yo, Yamazaki Distillers Single malt, Clynelish 14yo, Glengoyne 21yo i Arran Malt 18yo koji se može probati i kupiti na Whisky šanku. Izlagači su za Whisky Fair pripremili niz posebnih ponuda i ekskluziva koje posjetitelji mogu pronaći u izložbenim prostorima Aperitivo bara, Badela 1862, Coca-Cole Hellenic, Destilerije Brigljević, Finih stvari, G3 Spiritsa, Destillery Krauss, Mive, Pernod Ricarda, PPDa i Stocka.

Za whisky eksperte i one željne znanja i ove godine na raspolaganju su radionice i Masterclassove pod stručnim vodstvom Darija Grabarića i Tomislava Ruszkowskog. Drugi dan sajma u programu su radionica Škotski whisky – osnove te Masterclassovi Pozdravi iz Campbeltowna, Dvorske igre i Sherry, please! Ulaznice se mogu nabaviti na blagajnama na ulazu na sajam, a broj mjesta je ograničen. Uključuju ulaznicu na radionicu te kušanje nekoliko vrsta whiskyja, Glencairn whisky čašu te ulaznicu na Whisky Fair 2018.

Novi koncept VIP TREZORA prvog je dana sajma VIP posjetiteljima ponudio nezaboravno iskustvo! Ulaznica u VIP TREZOR omogućila im je ulaz u VIP TREZOR u prostoru sajma, kušanje tri whiskyja uz prateće zalogaje, ulaznicu za sajam te posebnu Glencairn čašu za kušanje. Posjetitelji su u ekskluzivnom ambijentu uživali u odabranim limitiranim serijama whiskyja, a Whisky guru Majda Debevc vodila je kušanje i odgovarala na njihova sva pitanja. U ponudi VIP TREZORA su Laphroaig 18yo, Cooper’s Choice 44yo 1972-2017 Family Silver i još jedno iznenađenje – whisky u kojem je Sila jaka. VIP TREZOR ima i poseban privatni ulaz / izlaz, ali i direktan ulaz u sajamski prostor za one koji ga žele obići. Danas je VIP TREZOR zakupljen za privatni poslovni party, no već sada je moguće napraviti predrezervaciju za VIP TREZOR u sklopu Whisky Faira 2019 slanjem upita na e-mail info@mozaik-grupa.hr

Radno vrijeme sajma u subotu, 10. veljače, je od 15:00 do 23:00 sata, a karte se mogu nabaviti na www.whiskyzagreb.com te na blagajnama na ulazu na sajam. Uz svaku kupljenu ulaznicu po cijeni od 75 kuna posjetitelj dobiva i posebnu kristalnu Glencairn whisky čašu koju koristi za uživanje u whiskyju, a na odlasku je može ponijeti kući. Posjetitelje će tijekom sajma razveseliti i to što mogu kupiti i bocu omiljenog pića po promo cijeni, a u subotu, 10. veljače, pri kraju sajma održat će se i aukcija otvorenih boca sajamskih whiskyja.

PR: Lahorka Cvitković