Vrhunske delicije od tune chefa Nenada Kukurina

Tuna Fine&Dine – gastronomski doživljaj u znaku tune i vrhunskih istarskih vina u restoranu Spinnaker

U restoranu Spinnaker u Poreču koji se nalazi u sklopu Valamar Riviera Hotela, tijekom natjecanja Offshore World Challenge – Poreč 2017 i tjedna obilježenog lovom na veliku ribu održana je Tuna Fine&Dine večera u sklopu koje se svojim autorskim jelima s tunom predstavio renomirani chef Nenad Kukurin i vinar Ivan Damjanić. Uvod u večeru dao je Sandi Paris, nagrađivani sommelier Valamar Riviere koji je predstavio ovaj gastro koncept i najavio sljedove chefa Kukurina.

Birana vina koja su pratila sljedove predstavila je Željka Damjanić, supruga vinara Ivana Damjanića koji je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta bio spriječen berbom grožđa. Višesatni gastro doživljaj započeo je Bruschettom s tri vrste sira i začinskim biljem te Desire pjenušcem, a nastavljen je Tartarom od tune i Tataki tunom u soja umaku po receptu chefa s odlično uparenim Roseom Penelope. Gostujući chef oduševio je i s toplo-hladnom salatom s tunom i skutom, a vrhunac večeri bilo je glavno jelo koje je ispunilo očekivanja i najzahtjevnijih gurmana. Steak uvaljan u sezam s domaćim umakom od rajčice i aromatiziranom palentom s povrćem s roštilja dodatno je obogatilo vrhunsko crno vino Clemente. Za slatki kraj i odličan osvježavajući sorbet od limuna bila je zaslužna slastičarka restorana Spinnaker, Ana Tikulin, a desert je dodatno obogatio Muškat žuti kuće Damjanić.

Tuna Fine&Dine gourmet večera pored Tuna Restaurant Weeka uvertira je u jedinstveni Tunalicious Street Food Festival koji će se održati od 21. do 23. rujna, a na kojem će građani Poreča i njegovi posjetitelji imati priliku uživati u brojnim street-food jelima od tune i druge ribe. Ovu veliku sportsko-gastronomsku manifestaciju dodatno će uveličati koncert Gibonnija, koji će u četvrtak 21. rujna s početkom u 20:30 na porečkoj Rivi zabaviti Porečane i njihove goste.

Više detalja o Tunalicious Street Food Festivalu možete pronaći na www.tunaliciousporec.com kao i službenoj Facebook stranici manifestacije.

PR: 404