Vrhunski gastronomski doživljaj u znaku pjenušavih

U porečkom restoranu Spinnaker, koji se nalazi u sklopu Valamar Riviera Hotela, ljubitelji vrhunske gastronomije i šampanjaca uživali su u tematskoj večeri i prezentaciji poznatih francuskih pjenušavih vina, Veuve Clicquot.

Uvod u večeru dao je Sandi Paris, nagrađivani sommelier Valamar Riviere. Paris je prezentirao koncept večere, najavio sljedove koje su pripremali chef restorana Spinnaker, Ivan Ergović i njegov tim, te predstavio Teda Lelekasa, poznatog Moët & Hennessy ambasadora za centralnu i južnu Europu koji je zanimljivom prezentacijom dodatno uveličao ovu večeru.

Luksuzna večera započela je uz finger food predjela popraćena koktelima na bazi Belvedere vodke, također iz Moët & Hennessy grupacije, a nastavljena jelima uparenim s biranim Veuve Clicquot šampanjcima čije je karakteristike gostima objašnjavao Ted Lelekas. Kamenice „David Hervé“, glazirana pačja prsa, pakchoi i ragu belugo leće samo je dio menija u kojem su uživali gosti punog restorana Spinnaker. Uz šećer na kraju, rapsodiju okusa ananasa, bergamota, bijele čokolade i kokosa, Spinnakerove slastičarke Anne Tikulin, goste je oduševio slatki šampanjac Veuve Clicquot Rich, koji je poseban po neuobičajenom načinu serviranja s ledom.

Osim uživanja u hrani i vrhunskim pićima, gosti su imali priliku čuti i zanimljivu priču o Madame Clicquot, udovici koja je nakon prerane suprugove smrti, s tek navršenih 27 godina i unatoč predrasudama okoline odlučila nastaviti posao i postala prva žena na čelu takve kompanije. Danas je smatraju poslovnom ženom sa snažnom vizijom i velikom pokretačkom snagom koja stoji iza jednog od najprestižnijih i najuspješnijih šampanjskih brendova, a upravo je Madame Clicquot prije točno 200 godina, 1818. godine., rekonstruirala i inovirala metodu proizvodnje rose šampanjca u kojem danas uživaju mnogobrojni ljubitelji šampanjca diljem svijeta. Povodom te obljetnice na večeri su se posluživala dva Veuve Clicquot rose šampanjca, a kao  digestiv nudio se Hennessy XO Cognac koji u sastavu ima dijelove cognaca stare i do 30 godina.

Bogatim programom i kvalitetnom ponudom šampanjska večer Veuve Clicquot u restoranu Spinnaker zasigurno će ostati u sjećanju gostima koji su na ulazu restorana mogli pogledati i novi F-Pace model Jaguara, a za uspomenu su na dar dobili knjigu o veličanstvenoj Madame Clicquot.

PR: Miva

Fotografija: Vlado Bugarin