Wok by Matija predstavlja jesenski meni!

U fokusu su gljive i namirnice koje griju tijelo kad zahladi!

Držite li u rukama kutijicu na kojoj piše Wok by Matija, uživajući u fuziji različitih okusa i ručno napravljenih domaćih nudli, pristali ste na hedonističko uživanje u majstorskim wokovima. Upravo njih je ovih dana, Matija oplemenio plodovima jeseni – svježe ubranim gljivama, tartufima ali i paprikama u nekoliko boja i intenzivnijim umacima koji dodatno griju tijelo kad zahladi! 

“Jako volim kuhati i uvijek se igram sljubljujući okuse na poseban način. Nakon laganih i aromatičnih wokova u kojima smo uživali u toplijem dijelu godine, vrijeme je za drugačije okuse koje pojačavaju svježe jesenske namirnice” –  rekao je Matija stojeći ispred sastojaka koji će u trenu završiti u woku. Posude sa sojinim klicama, bambus kriškama, Jalapeño papričicama, tartufatom, crvenim rog paprikama, šampinjonima, šumskim gljivama i ostalim divotama, te onim najvažnijim: piletinom brenda Međimursko pile koja je bez antibiotika a koju Matija odnedavno koristi u pripremi svih wokova s piletinom! Kad odabere kombinaciju sastojaka, na wok tavu dodaje  rezance koje svakodnevno sam radi: od domaćih jaja, brašna koje je mljeveno u domaćem mlinu, dok u one tamne stavlja sipino crnilo. Dakako, o umacima ne treba niti govoriti, jer oni najviše daju okus jelima iz woka a sve ih Matija sam priprema. Prilikom svake narudžbe možete odabrati svoju kombinaciju okusa, sastojaka i rezanaca/riže a za one koji žele iskušati jesen na tanjuru, Matija u fokus stavlja tri nova okusa kojima je teško odoljeti. 

Tartufo wok 

Aromatičan i izdašan wok na poseban način oplemenjuje piletinu pružajući gastroljupcima sljubljivanje nevjerojatnih egzotičnih okusa- ljutinu papra, punoću tartufa i svježinu sezonskog povrća! 

Wok sa šumskim gljivama

Bukovače, vrganji, šampinjoni trio je koji ovaj wok čini posebno aromatičnim. Svi plodovi šume povezani su Teriyaki umakom koji gljivama daje dodatnu pikantnost i aromatičnost. Wok sa šumskim gljivama možete kombinirati i s nudlama i s rižom. 

Kroki dundee wok! 

Kako mu samo ime kaže, baza ovog woka je meso krokodila marinirano u soja sosu kojem je dodano jesensko povrće – crvena rog paprika, kelj, kupus, luk. Svi sastojci su sljubljeni Szechuan umakom i svježe pripremljenim svijetlim nudlama. 

——————-

Matija Nikolić, vlasnik street food restorana „Wok by Matija“ rođeni je Zagrepčanin, finalist prvog hrvatskog „MasterChefa“ koji je studirao u Londonu gdje je završio menadžment i hotelijerstvo. Kuhanje je bila i ostala njegova najveća ljubav, a iskustvo je stjecao kod slavnog Gordona Ramsayja, tri je godine proveo u restoranu „The Vineyard“ kod chefa Johna Campbella, jednog od trojice najboljih kuhara u Engleskoj i potom stjecao praksu po mnogim restoranima različitih nacionalnih kuhinja gdje ga se najviše dojmila kultura street fooda. Danas je njegov lanac restorana „Wok by Matija“ poznat gotovo svima, a pogotovo onima koji vole dobra jela pripremljena u woku.

Alma Premerl Zoko

Fotografija: Nikola Zoko