World Steak Challenge 2022.

Željno iščekivani World Steak Challenge vraća se ove godine na dvodnevni meat up koji se održava 27. i 28. rujna u Dublinu, stavljajući najbolje komade govedine na test.

Sada u svojoj osmoj godini, natjecanje prikazuje najbolje proizvođače i dobavljače bifteka iz cijelog svijeta, a svi se natječu u tri kategorije fileta, rebarca i pečenice. S više prijava nego ikad prije iz 20 različitih zemalja diljem svijeta, odresci su najbolji za ovogodišnji izazov.

  U posljednje tri godine na vrhu je finski Ayrshire filet iz JN Meat Internationala; hranjen do 500 grama čokolade dnevno, odrezak je hvaljen od strane sudaca zbog slatkog i nježnog okusa. S prijašnjim pobjednicima uključujući uzgajivače bifteka, stočare i rančere, prerađivače govedine, robne marke i veletrgovce, ovo globalno natjecanje već ove godine ima stotine prijava i pruža priliku da se istakne kvaliteta proizvoda na globalnoj razini.

  Ovogodišnji Challenge održava se u suradnji sa službenim partnerom domaćinom, Bord Bia, partnerom za opremu, Synergy Grill Technology i partnerom u ocjenjivanju, FIRE Steakhouseom. Nagrade će biti objavljene u Round Roomu u Mansion Houseu u Dublinu, savršenom okruženju za dodjelu nagrada nakon uspjeha Irske koja je osvojila rekordnih 46 zlatnih medalja na prošlogodišnjem događaju. Svih 46 komada koji su osvojili zlatnu medalju bili su hranjeni travom, a najpopularniji je bio pečeni file koji je osvojio 19 medalja, zatim rebra koja su osvojila 16 medalja i filet s 11 medalja.

  World Steak Challenge naslijepo ocjenjuje panel od preko 60 neovisnih stručnjaka uključujući Keitha Fishera, četvrtu generaciju mesara i izvršnog direktora Instituta za meso, Richieja Wilsona, poznatog TV kuhara i izvršnog kuhara FIRE Steakhousea i Ioannisa Grammenosa, izvršnog direktora kuhar i metolog Heliot Steak Housea u Londonu. Svaki se odrezak ocjenjuje prema vlastitim zaslugama prema međunarodno dogovorenim kriterijima, a tehničko testiranje obuhvaća sirovo i kuhano. Odresci koji ostvare najveću zlatnu medalju u tehničkom elementu tada ulaze u drugu fazu ocjenjivanja. Bodovi dodijeljeni u ovoj fazi za svaki odrezak dodaju se ukupnom zbroju iz prve faze kako bi se dobio ukupni rezultat. Odrezak s najvećim ukupnim rezultatom dobiva titulu najboljeg svjetskog odreska, a njegov proizvođač najbolji svjetski proizvođač odreska.

  Ellie Knight, voditeljica događanja World Steak Challengea, rekla je: “Uzbuđeni smo što smo se vratili u Dublin po treći put da ugostimo World Steak Challenge. Prošla je godina bila rekordna, ali s više prijava nego ikad već ove godine očekujemo velike stvari. S preko 20 uključenih zemalja, to je doista globalni događaj koji ističe kvalitetu odreska na međunarodnoj razini.”

www.worldsteakchallenge.com

PR