Zdravi obroci donose dašak svježine i pravu malu gastro revoluciju u domove

ORIGINALAN KONCEPT ZDRAVIH OBROKA SJAJAN JE NOVITET NA HRVATSKOM GASTRO TRŽIŠTU

Trend zdrave prehrane koji je započeo prije nekoliko godina uzima sve veći zamah. Ljudi postaju sve više svjesni važnosti pravilne i izbalansirane prehrane, ne samo radi estetskih razloga, već i medicinskih,  koji utječu na njihovo cjelokupno zdravlje. Česta prepreka mnogima koji se žele hraniti zdravo je nedostatak vremena te užurban i moderan način života, a upravo tome stala su na kraj trojica prijatelja i osnivača nove gastro platforme na hrvatskom tržištu. Marko Dravinec, Antonio Matušan i Domagoj Vukić ponosni su vlasnici sjajnog inovativnog koncepta Zdravi obrocikoji se temelji na dostavi već unaprijed gotovih i pripremljenih jela, s kreativnim, ukusnim i naravno, zdravim predznakom.

Začetnik ideje je Marko, vlasnik Malog Vrta, šarmantnog cateringa/restorančića zdrave hrane na Malešnici, koji nudi Zagrepčanima dobro poznata i omiljena vege/vegan/mesna jela. Ideju dostave ready-to-eat jela predstavio je Antoniju, inače studentu Automatike na FER-u i Automation and Control Engineeringa na Politecnico di Milano, kojem se taj koncept odmah svidio te su ga, zajedno s Domagojem, studentom Brodostrojarstva na FSB-u s višegodišnjim poslovnim iskustvom, odmah počeli razrađivati. Markova ideja i iskustvo u kuhinji skupa s Antonijevom inženjerskom pozadinom i Domagojevom zaluđenošću sa zdravom prehranom i sportom dovela je do ove lijepe i inovativne gastro priče.

Njihovim klijentima na raspolaganju su 4 vrste menija (Protein+, Vege, Vegan, Fitness), koji imaju rok trajanja od 15 dana, a spremni su za konzumaciju unutar 2 minute. U ponudi je 20 različitih obroka tjedno, a neka od njih su primjerice Curry od slanutka s povrćem i kokosovim mlijekom + pirjana jasmin riža s timijanom i lešo povrće s glazurom od meda i senfa, Kus kus sa graškom, medaljoni od mrkve i tikvica, džem od luka, Pileći file mariniran s curryem, aromatična riža s timijanom lešo povrće na maslacu i Piletina u Tikka Masala umaku sa jasmin rižom i tikvicama. Iznimno zdravo, ukusno, savršeno izbalansirano i maštovito osmišljeno, a isključivo kvalitetne namirnice iz hrvatskih OPG-ova dolaze u obzir za pripremu ovih jela. Narudžbe se primaju do četvrtka u 13 h (ili do popunjenja kapaciteta) za dostavu u ponedjeljak, kada dolaze na adresu u termoizoliranim i ohlađenim kutijama.

Najveći problem koji je ovim konceptom riješen je vrijeme, čak 10 sati tjedno, koje se inače gubi na pripremu hrane. Indirektno se štedi i vrijeme (gorivo) na odlazak u kupovinu, voda i ostalo potrebno za pranje suđa, kao i česta briga mnogih “Što jesti danas?“. Zdravi obroci nude mogućnost odabira menija za cijeli dan, od doručka (granola + jogurt), ručka i večere, kao i male zdrave međuobroke te svježe cijeđene sokove od raznog voća i povrća.r

„Zdravi obroci su totalni novitet na našem tržištu. Iskoristili smo tehnologiju, koja je prije bila rezervirana za velike industrije, da damo ljudima dodanu vrijednost u svakodnevnom životu. I nama je u početku vakumiranje bilo čudo – tako jednostavno, a tako efikasno – koje smo morali iskoristiti. Premisa je jednostavna – dati ljudima da jedu svježu hranu (jer vakuumirana hrana ostaje gotovo kao svježa) svaki dan, bez da troše puno vremena na razmišljanje, kupnju i pripremu. Jednostavno otvoriš hladnjak, podgriješ jelo i – dobar tek. Iako relativno mladi, već imamo preko desetljeća iskustva u ugostiteljstvu vodeći uspješan catering servis. Još smo od faksa bili gladni akcije, pa smo zato i pokrenuli svoj prvi posao dok smo još studirali. Cijeli nam se dan vrti oko hrane – kuhajući, eksperimentirajući, smišljajući nove ideje… Da, može se reći da smo opsjednuti hranom. Zato se i događa da često uvodimo novitete u ono što radimo.“ – izjavili su ova trojica mladih poduzetnika, koja su nesumnjivo pokrenula pravu malu gastro revoluciju na hrvatskom tržištu. Zasad svoje zdrave obroke prodaju putem webshopa, a u planu im je i otvaranje prvog dućana kroz mjesec dana, kao i dostava zdravih obroka u Rijeci, Splitu i Puli. Uz sve to, priželjkuju i širenje na inozemno tržište putem franšiza. S obzirom na ovaj inovativan koncept i sve veću popularnost zdravog načina života i brige o zdravlju, samo nebo im je granica.

Svoje zdrave obroke možete naručiti putem službene stranice: https://zdraviobroci.hr/.

PR365