Accor otvara prvi Mövenpick hotel u Zagrebu

Accor jača i proširuje portfelj u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Vodeća svjetska grupacija u ugostiteljstvu i turizmu otvorit će premium Mövenpick hotel u Zagrebu. Prvi Accorov hotel u glavnom gradu poželjet će dobrodošlicu gostima ovoga ljeta. Ovo je rezultat još jedne uspješne suradnje s tvrtkom MPPD d.o.o. 

Nakon najave otvorenja hotela Mövenpick Split u 2023., Accor će otvoriti prvi hotel s potpisom ovog hvaljenog brenda u glavnom gradu Hrvatske. Mövenpick Zagreb s četiri zvjezdice prve goste primit će u lipnju ove godine. Novi hotel smješten je u modernoj poslovnoj zoni Novog Zagreba, udaljenog manje od pet minuta vožnje od projekta City Island koji će zasigurno biti novo središte zagrebačke poslovne zajednice. Nakon uspješnog projekta Movenpick Split koji će se otvoriti 2023., otvorenje prvog Mövenpick hotela u Zagrebu nastavak je suradnje Accora i tvrtke MPPD.

“Zadovoljstvo mi je najaviti otvorenje prvog vrhunskog Mövenpick hotela u Zagrebu i prestižne poslovne lokacije u ovom dijelu Europe. Ovo je već treći hotel iz Accorove grupacije u Hrvatskoj. Prošle se godine splitski hotel FERMAI pridružio našoj MGallery kolekciji, a slijede Mövenpick hoteli u Zagrebu i Splitu. Više sam nego uvjerena da će novi hotel Mövenpick Zagreb postati omiljeno mjesto poslovnih putnika koji uz savršenu lokaciju traže moderan, sjajno opremljen prostor za poslovne susrete, ali i jedinstveno mjesto na kojem će se moći opustiti, odmoriti i uživati u finim jelima“,istaknula je Dilek Sezer, direktorica razvoja grupacije Accor za jugoistočnu Europu.

DIZAJN INSPIRIRAN ŽIVOTOM I RADOM NIKOLE TESLE

Mövenpick Zagreb smješten je u novoj zgradi izgrađenoj 2019. Hotel će nuditi 104 vrhunski opremljene pametne sobe i apartmana suvremenog dizajna s pomno odabranim detaljima i modernim, opuštajućim bojama. Svaka soba nosit će ime po drugom gradu Europe i svijeta i gostima će nuditi personalizirano iskustvo. Stilizirana karta grada po kojem je soba dobila ime bit će sastavni dio njezinog dekora. Tako će gosti koji se vraćaju u hotel krenuti na svojevrsno putovanje oko svijeta. Ova nekretnina s četiri zvjezdice, inspirirana životom i radom slavnog znanstvenika i inovatora Nikole Tesle, savršen je odabir za poslovne putnike. Dvorane za sastanke opremljene su najnovijom tehnologijom, uz poseban dodatak – najekskluzivnijom privatnom sobom u Zagrebu s izravnim pristupom iz garaže kako bi se klijentima osigurala potpuna diskrecija. Soba može primiti do 25 osoba za važne sastanke proslave ili događanja, pa će postati najtraženiji prostor za sve prigode. Moderni restoran s vrhunskom kuhinjom i jedinstveni ambijent lounge bara pozivaju na druženje i opuštanje nakon radnog dana. Gostima će biti na raspolaganju moderna teretana i podzemna garaža s brojnim stanicama za punjenje električnih vozila. Hotel je smješten u blizini poznatih međunarodnih tvrtki i medijskih kuća, udaljen je samo 15 minuta vožnje od središta grada i isto toliko od zračne luke.   

Nakon suradnje s Accorom na razvoju projekta Mövenpick Split, vjerovali smo da bi i za ovu lokaciju u Zagrebu Mövenpick ponovo bio idealan brand. Accorov globalni doseg, kao i pozornost koju poklanja održivom razvoju i ESG kriterijima odlučujući su čimbenici u našem partnerstvu. Vjerujemo da je Accor lider u Europi u kategoriji premium hotelskih brendova, posebno u segmentu poslovanja. Kako se svijet vraća poslovnim putovanjima uvjereni smo kako je Accor pravi partner koji će Mövenpick Zagreb dovesti na vrh lokalnog hotelijerskog i ugostiteljskog tržišta“, kaže Andrija Antić, direktor tvrtke MPPD.

S više od 20 godina iskustva na upravljačkim pozicijama u ugostiteljstvu i ulaganjima u nekretnine, Mincho Pachikov preuzeo je poziciju generalnog direktora hotela Mövenpick Zagreb. Nakon što se pridružio Accoru 2012. pred otvaranje Novotela Sofia kao direktor prodaje i marketinga, 2016. preuzeo je poziciju zamjenika generalnog direktora hotela Novotel Warszawa Centrum, jednog od Accorovih najvećih hotela u Europi. Po nacionalnosti Bugarin, Pachikov se osjeća kao građanin svijeta. Uživa u istraživanju novih destinacija i kultura, kako privatno tako i profesionalno.

xxx

O MÖVENPICKU

U Švicarskoj, 1948., Ueli Prager osnovao je Mövenpick, revolucionarni koncept gastronomije u kojem je svatko mogao uživati u okusu dobrog vina, dobro provedenom vremenu i životu. Danas, ovaj isti brend dobrodošlice i gostoprimstva živi u svakom Mövenpick hotelu, gdje se cijene važni životni užici i trenuci istinskog zadovoljstva. S više od 100 hotela i restorana širom svijeta te još 50 planiranih do 2025., Mövenpick ostaje vjeran svom švicarskom naslijeđu i bogatoj kulinarskoj ostavštini, poštujući obećanje svog osnivača da će raditi dobre stvari na pravi način. Kao priznanje holističkom pristupu održivosti i dubokoj posvećenosti lokalnom okruženju i zajednicama, Green Globe od 2017. svake godine Mövenpick proglašava najodrživijom hotelskom kompanijom na svijetu. Mövenpick je dio Accora, vodeće svjetske grupacije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu s više od 5.300 objekata i 10.000 mjesta u kojima se poslužuju hrana i piće u više od 110 zemalja.

U sjevernoj Europi, koja trenutačno obuhvaća 30 država (uključujući Njemačku, Austriju, Švicarsku, zemlje Beneluksa, Ujedinjeno Kraljevstvo, istočnu Europu i Rusiju), Mövenpick u ovom trenutku provodi ukupno 12 projekata. Brand smatra da Njemačka, zemlje Beneluksa i istočna Europa imaju posebno snažan potencijal. Mövenpick u istočnoj Europi nastavlja bilježiti snažan razvoj s naglaskom na razvoj odmarališta zahvaljujući procvatu tržišta slobodnog vremena.

movenpick.com | all.accor.com | group.accor.com

O  grupaciji Accor

Accor je vodeća svjetska ugostiteljska grupacija koja obuhvaća više od 5.100 nekretnina i 10.000 lokacija za hranu i piće u 110 zemalja. Grupacija ima jedan od najraznovrsnijih i potpuno integriranih ugostiteljskih ekosustava u industriji koji obuhvaća više od 40  luksuznih i vrhunskih, srednjih i ekonomskih brendova, lokacije za zabavu i noćni život, restorane i barove, brendirane privatne rezidencije, zajedničke smještajne objekte, usluge conciergea, coworking prostore i drugo.

Za Accorovu poziciju bez premca u turizmu životnog stila – jednoj od najbrže rastućih kategorija u industriji – zaslužan je Ennismore, zajednički pothvat  u kojem Accor ima većinski udjel. Ennismore je kreativna ugostiteljska tvrtka s globalnim skupom poduzetničkih brendova koje su izgradili osnivači.

Accor se također može pohvaliti portfeljem jedinstvenih brendova bez konkurencije i više od 260.000 članova svojeg tima diljem svijeta. Članovi imaju benefite od sveobuhvatnog programa vjernosti ALL – Accor Live Limitless, svakodnevnog lifestyle suputnika koji nudi pristup širokom rasponu nagrada, usluga i iskustava. Svojim inicijativama Planet 21 – Acting Here, Accor Solidarity, RiiSE i ALL Heartist Fund, grupacija želi poticati pozitivno djelovanje kroz poslovnu etiku, odgovoran turizam, održivost okoliša, angažman zajednice, raznolikost i uključivost. Društvo Accor SA osnovano je 1967., ima sjedište u Francuskoj i javno je uvršteno na parišku burzu Euronext (ISIN kod: FR0000120404) i na OTC tržištu (oznaka: ACCYY) u Sjedinjenim Američkim Državama. Za više informacija posjetite group.accor.com ili pratite Accor na društvenim mrežama Twitter, Facebook, LinkedIn i Instagram.

Lollipop