Balnea Art – puno više od samog vješanja slika

Umjetničko naličje hotela Balnea u Termama Dolenjske Toplice

»U povijesti arhitekture, kipari i slikari su kreativno surađivali s arhitektima prilikom dizajniranja zgrada. Danas se to, nažalost, zbog ograničenih sredstava i nerazumijevanja naručitelja najčešće pojednostavljuje vješanjem slika,« kažu arhitekti Dušan Končar i Alenka Dešman, »u hotelu Balnea u Termama Dolenjske Toplice smo to uspjeli nadvladati. Grafike i aplikacije Zore Stančič i skulpture Primoža Puglja su integrirane u interijer i okoliš hotela, te predstavljaju dodatnu vrijednost arhitekturi i vanjskom prostoru. Sobe smo opremili fotografijama fotografa Boruta Peterlina, koji dokumentiranjem i istodobno visokom umjetničkom kvalitetom, doprinose posebnoj atmosferi. U apartmanima su povješane umjetnine izvrsnih slikara Todorča Atanasova i Dušana Kirbiša. Naručitelj Terme Krka je uvijek imao sluha za umjetnost i bio je svjestan da će na taj način gost u hotelu doživjeti puno više

Za ljubitelje umjetnosti i dizajna

 Fotograf Borut Peterlin je fotografije odabrao nakon savjetovanja s arhitektom, a kod odabira važnu ulogu je igrala estetika fotografije. Snimljene su u okolici i promatrača pune milinom, udobnošću i toplinom.

Akademski kipar Primož Pugelj je umjetninama opremio okoliš i unutrašnjost hotela Balnea. Susrećemo moćnu ribu, dunavskog lososa, koju možemo pronaći i u obližnjoj rijeci Krki, te tajanstvena lica, od kojih svako priča svoju priču.

Zora Stančič, vizualna umjetnica, je u hotelu stvorila različite slike, zaigrane, duhovite ili zamišljene, koje u promatraču bude uspomene na različite priče iz njihovih života.

Arhitekti su kreirali ambijent, u kojem se gost osjeća dobro, bez da znaju zašto je to tako. Odabirom nesvakidašnjih elemenata, prirodnih materijala i boja, te s otvorenošću prema prirodi, gostu su omogućili bijeg iz gradske vreve i potpuno opuštanje.

Sve za dobar osjećaj

Čak i zahtjevne wellness sladokusce preuzme maženje u velikim apartmanima s kaminom i masažnom kadom u  sobi, te čudesan pogled s velikih drvenih balkona na park sa stoljetnim stablima i drvenim skulpturama. Mimo modnih trendova i mimo ustaljenih smjernica za arhitekturu turističkih objekata, stvorili su arhitekturu, koja je sada, nakon deset godina, jednako kvalitetna i aktualna.

Uz likovne i glazbeni užitci

Hotel Balnea, dizajnerski hotel, prožet elegancijom, svojim umjetničkim okruženjem privlači i glazbenike, koji ovdje pronalaze inspiraciju za svoj rad. U Terme Dolenjske Toplice rado dolaze na kratke odmore, pa i zbog toga da gostima hotela predstave svoje uspješnice.

Gostima nude niz događanja različitih glazbenih žanrova. Ambijent kafića i terase uz vodeno zrcalo je kao stvoren za opuštajuće umjetničke večeri uz dobru glazbu i koktele.

 

Pjevačica Anika Horvat: »Kada šećem po hotelu Balnea, imam osjećaj kao da šećem po galeriji s umjetničkim djelima. Kao glazbenica ovdje uvijek pronađem inspiraciju za svoje stvaralaštvo. Rado se vraćam. Zadnjih godina, otkad imam kćerkicu, najviše vremena provodim na termalnom bazenu, gdje se kupamo i uživamo. Hotel Balnea preporučujem svima, od obitelji do ljubavnika.«

 

Hotel Balnea u Termama Dolenjske Toplice daje puno više od odmora. Svojom ponudom privlači ljubitelje umjetnosti, designa i wellness sladokusce.  

 

Umjetničke večeri Balnea Art: www.terme-krka.si, u rubrici BalneaArt.

Rezervacija odmora u hotelu Balnea: booking@terme-krka.eu  00386 8 20 50 300

 

PR: Terme Krka