Boutique hotel Design Rooms Pr’ Gavedarjo

Boutique hotel Design Rooms Pr’ Gavedarjo, Podkoren kod Kranjske Gore – prva kulturna baština u Sloveniji kojoj je dodijeljen certifikat Travelife

 Boutique hotel Design Rooms Pr’ Gavedarjo prvi je slovenski hotel  smješten u zgradi spomeniku kulturne baštine kojem je dodijeljen prestižni Travelife Zlatni certifikat za Održivi turizam.

Prestižni Zlatni certifikat kojeg dodjeljuje Travelife – međunarodni sustav  certificiranja  održivosti u turizmu kojega je stvorila sama turistička industrija  – ocjenjuje učinke smještajnog kapaciteta u upravljanju socijalnim, ekonomskim i okolišnim učincima.

Design Rooms Pr’ Gavedarjo nalaze se u zgradi spomeniku kulturne baštine, smještenoj na samoj granici Nacionalnog parka Triglav i spektakularnih Julijskih Alpi. Ovaj nedavno restaurirani i obnovljeni boutique hotel prvi je takav hotel u regiji kojemu je dodijeljen Zlatni certifikat.

Travelife_Gold_RGB

 

Stjecanje Travelife Zlatnog certifikata je zahtjevan proces koji traži potpunu predanost pitanjima odgovornosti prema okolišu i dugoročnoj održivosti. Design Rooms Pr’ Gavedarjo bile su predmetom nezavisne revizije kako bi dokazale usklađenost sa 150 ključnih točaka kriterija održivosti Travelifea. U odnosu na sustav kao cjelinu ti se kriteriji odnose na ključna područja kao što su smanjenje proizvodnje otpada i uporabe voda, cjelokupno smanjenje u potrošnji energije i pozitivni doprinosi  ljudskim resursima i osoblju. Radeći zajedno s lokalnim stanovništvom, Design Rooms Pr’ Gavedarjo jasno su pokazale mjere koje su pomogle pružanju potpore lokanim poduzetnicima i očuvanju tradicionalne kulture u regiji.

5

Generacije obitelji Gregori ponosno, kao vlasnici, upravljaju Design Rooms Pr’ Gavedarjo dulje od 100 godina. Posljednje renovacije dovršene su uz moderan pristup kako bi se sačuvala i naglasila povijesna obilježja ove jedinstvene zgrade slovenskog kulturnog naslijeđa. U duhu ovog razmišljanja, moderan namještaj i uređaji nenametljivo su integrirani u stari obnovljeni namještaj i umjetničke slike koja datiraju još iz 1913. godine. Radi udobnosti naših gostiju  primijenjena su inovativna rješenja pri spajanju dnevne sobe, spavaće sobe i kupaonice, kako bi stvorili boutique hotel kakav je danas Design Rooms Pr’ Gavedarjo.

Mi u Design Rooms Pr’ Gavedarjo vjerujemo da bi održivost  i dobra praksa u pitanjima zaštite okoliša trebala pospješiti udobnost, zdravlje i dobrobit naših gostiju.

Poduzete mjere

Uporaba isključivo prirodnih i lokalnih materijala pri obnovi, primjerice drveni podovi premazani voskom, namještaj izrađen od drveta, organske boje i materijali.

Sav namještaj izrađen od drveta premazan je prirodnim voskom.

Kreveti u izrađeni od certificiranih organskih i fair trade materijala.

Sva posteljina i ručnici izrađeni su od certificiranog organskog i fair trade pamuka.

Reciklirani toaletni papir i potrošni materijali.

Hotelske kupaonske potrepštine i potrošni materijali izrađeni su od certificiranog organskog materijala.

Doručak se sastoji od lokalnih organskih proizvoda.

Potpuno moderna oprema (flat-screen TV, Internet visoke brzine).

Gosti Design Rooms Pr’ Gavedarjo mogu uživati u jedinstvenom potpunom komforu smještenom u iskonskoj prirodi  Julijskih Alpi. Iskušajte spektakularnu prirodu Nacionalnog parka Triglav planinarenjem, brdskom vožnjom biciklom, šetnjom prirodnom ili jednostavno dremuckanjem ispod drveća.

Zimi Vam nudimo potpuno drukčija, čudesna iskustva cross-country skijanja, skijanja ili snowboardinga na obližnjoj Kranjskoj gori i padinama Podkorena. Za one sklonije pustolovinama, nedaleko se nalaze skijališta austrijskih i talijanskih Alpi.

http://prgavedarjo.si

 

PR: Ula Ukmar, ula la komunikacije