Falkensteiner otvorio novi obiteljski hotel s 5 zvjezdica u Montafonu u Austriji

Najnoviji obiteljski hotel s pet zvjezdica iz Falkensteiner grupe spaja održivost, luksuz, užitak i zabavu za cijelu obitelj, a nalazi se na planini Golm Adventure u blizini Tschaggunsa, prvog austrijskog klimatski neutralnog skijališta.

Ne samo da je hotel jedan od ekskluzivnih “Leading Hotels of the World”, već je dobio i titulu klimatski neutralnog čak i prije samog otvorenja.

Falkensteiner Hotel Montafon

Falkensteiner Hotel Montafon partner je turn to zero inicijative.

“Zajedno s našim projektnim partnerom, illwerken vkw, pružateljem energetskih usluga Vorarlberga s najboljom praksom u obnovljivim energijama, postigli smo nešto jedinstveno u hotelskoj industriji s našim hotelom u Montafonu. Od izgradnje do koncepta obrazovanja i zabave, fokus je na obnovljivim izvorima energije i očuvanju prirode, zajedno s našim visokim Falkensteiner standardom kvalitete”, kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a o najnovijem projektu.

Falkensteiner Hotel Montafon

“Unutar FMTG-a, hotel se smatra projektom svjetionikom za cijelu grupu, s kojim postavljamo nove standarde kako u održivoj gradnji, tako i u premium obiteljskom segmentu”, dodao je.

Arhitektura i atrakcije za cijelu obitelj

Smješten u spektakularnom krajoliku između šuma i planina, hotel Falkensteiner Montafon ističe se svojom jedinstvenom arhitekturom za koju su odgovorni arhitekti Snohetta Studio te Innsbruck i Vudafieri Saverino Partners Milano. U neposrednoj blizini jednog od najatraktivnijih austrijskih područja za skijanje i planinarenje, skladno se uklapa u okolinu sa 123 sobe i vanjskim sadržajima.

Falkensteiner Hotel Montafon

Dobro pripremljenih 44 kilometra staza, mogućnost najma skijaške opreme i širok izbor mogućnosti garantiraju zabavu na snijegu tijekom zimske sezone.

Ljeti “Golmi” istraživačka staza i druge aktivnosti poput pješačenja s ljamama na Bartholomaebergu i još mnogo toga privlače posjetitelje. Osim toga, hotel nudi vlastitu uslugu iznajmljivanja bicikala, a uređene su brojne pješačke i biciklističke staze u neposrednoj blizini. Ljubitelji golfa na raspolaganju imaju igralište s 9 rupa koje je udaljeno samo deset minuta vožnje. Sportovi u zatvorenom i na otvorenom uz Life Fitness opremu, kao i brojni drugi treninzi u ponudi su kao dio tjednog programa, a za individualne zahtjeve tu je jedinstvena Family Concierge usluga.

Klimatska neutralnost i Falkensteiner Ecotainment

U području edukacije i zabave hotel je razvio vlastite interaktivne programe koji su namijenjeni izgradnji svijesti o zaštiti okoliša i alternativnim energijama kod djece, mladih, ali i odraslih. Falkensteiner Ecotainment implementiran je kroz raznovrsnost aktivnosti i animacijski koncept s ekološko-pedagoškim elementima. Za djecu stariju od 3 godine tu je Falky Land, a onima malo većima na raspolaganju su Znanstveni laboratoriji gdje mladi istraživači stječu uvid u STEM polja na razigran način uz mnoge uzbudljive eksperimente. Na primjer, mogu pregledati snježne pahulje pod mikroskopom ili naučiti kako od njih napraviti elektricitet. Stečeno znanje zatim se produbljuje kroz posjet hidroelektrani illwerke vkw ili rezervoaru, uključujući zabavno klizanje niz vodovodne cijevi.

Falky Rangers, edukativni program u četiri dobne skupine, daje djeci osjećaj za pravilno postupanje s prirodom i prepoznavanje bioloških ekosustava i vrsta. Koncept se temelji na Montessori filozofiji, a o djeci brinu posebno obučeni učitelji.

Falkensteiner Hotel Montafon

Acquapura Organic SPA

U Acquapura Organic SPA, wellnessu i vodenom svijetu na 1400 četvornih metara očekuje vas užitak samo za obitelji i odrasle, razni unutarnji i vanjski bazeni kao i tobogan s valovima. Isto vrijedi i za wellness prostor: u njemu se koriste samo prirodni proizvodi te su gostima na raspolaganju tretmani inspirirani regijom.

Kulinarski užici Via Alpina

U Montafonu, tri najveća alpska planinska lanca se spajaju i tvore takozvano “Srce Alpa“, a s konceptom Via Alpina, moderno je interpretiran crossover alpskih utjecaja u kuhinji, s fokusom na regionalnost i sezonalnost. Ekološki izvori energije i dosljedno recikliranje također snažno doprinose pozitivnoj ekološkoj slici hotela.

Falkensteiner Hotel Montafon

Swiss Speed ​​Testimonial

Švicarska skijaška zvijezda i olimpijski pobjednik Beat Feuz svojevrsni je ambasador obiteljskog hotela Falkensteiner Hotel Montafon i bit će prisutan na odabranim događajima u hotelu i provoditi vrijeme s gostima.

Gosti koji se odluče za Green.Rate plaćaju 5% manje, a posteljina i ručnici u sobama mijenjaju se svaka tri dana. Za goste koji dolaze autobusom ili vlakom, uključen je besplatan prijevoz od stanice do hotela.

O Falkensteiner grupi FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG jedna je od vodećih turističkih kompanija u privatnom vlasništvu koja posluje u šest europskih zemalja. Pod svojim kišobranom ujedinjuje odjele Falkensteiner Hotels & Residences s trenutno 27 hotela s četiri i pet zvjezdica, 3 apartmanska naselja i premium kampom te ​​FMTG Development, FMTG Invest te turistički consulting Michaeler & Partner.

Falkensteiner Hotels & Residences