Hotel Habakuk, Maribor

Bogata ponuda sadržaja tokom cijele godine, vrhunska usluga i stručnjaci iz svijeta medicine, pristupačne cijene i odlična povezanost sa zemljama okruženja razlog su što Habakuk privlači sve više turista

Maribor – Privlačan turistima 365 dana u godini

habakuk 4Maribor, središte pokrajne Štajerske i drugi po veličini grad u Sloveniji, jedno je od onih mjesta koje turisti posjećuju tokom cijele godine. Bogato kulturno nasljeđe, živopisni predjeli Pohorja, gradske avanture, skijaški centar, raznolika gastronomska ponuda i priča o najstarijoj vinovoj lozi na svijetu samo su neki od razloga zbog kojih je Maribor privlačan 365 dana u godini.

Posjećuju ga jednako oni željni odmora u miru i tišini, strastveni sportaši  i avanturisti, obitelji s djecom i mlađa populacija jer je Maribor sveučilišni grad. Tokom toplih dana turisti uživaju u prirodi Pohorskih prašuma, vinorodnim brdima, brojnim jezerima i slapovima, a kad Pohorje zimi zabijeli postaje jedno od najatraktivnijih skijališta u Sloveniji. Onima koji nisu ljubitelji alpskog skijanja, na raspolaganju je čak  36 km uređenih staza za trčanje na skijama.

Terme Maribor  – Sinonim za turizam i ugostiteljstvo

Društvo Terme Maribor d.o.o. jedno je od vodećih slovenskih poduzeća u oblasti turizma, ugostiteljstva i trgovine. U okviru grupacije posluju hoteliHabakuk, Piramida, Bellevue, Orel i Uni koji gostima osim vrhunskih smještajnih kapaciteta nude i bogat sadržaj za kongresni, medicinski i wellness turizam, dok je restoran „Pri treh ribnikih“ nadaleko poznat po gastronomskim specijalitetima. Medicinsko-termalni centar Fontana, jedan je od najsuvremenijih medicinsko- termalnih centara u Sloveniji, s čuvenimCentrom za dijagnostiku. Treći segment poslovanja Termi Maribor je trgovačka djelatnost, a društvo upravlja Travel Shop-ovima na graničnim prelazima.

habakuk 5

Habakuk*****, smješten  ispod Pohorja vrhunskom gastronomijom, dizajnom novih soba, wellness, SPA i SKI programima ne ostavlja ravnodušnim nijednog gosta, dok posjetioci hotela Bellevue**** na 1050 m nadmorske visine uživaju u prelijepom pogledu na grad Maribor i blagotvornom djelovanju planinskog zraka. Bellevue**** ima 8 apartmana, 42 sobe, odnosno 124 ležaja, kao i 50 dodatnih. Gosti koji dolaze u Maribor zbog kulturno – povjesnih znamenitosti mogu uživati u hotelima u centru grada: Orel *** i Best Western plus hotel Piramida****.

 SPA i WELLNESS svijet hotela Habakuk*****

habakuk 1Bazeni – Gostima hotela Habakuk***** na raspolaganju su unutrašnji i vanjski bazeni koji se prostiru na više od 740 m2 i pune se isključivo termalnom vodom, dok neki od njih imaju podvodne masaže, whirlpool-ove i vodene slapove. Temperatura vode u bazenima je između 29 i 35 stupnjeva i bogata je jodidima i fluoridima, PH je 8.7, a cjelokupna mineralizacija iznosi 948 mg/l. Voda je pogodna za različite hidroterapeutske tretmane: oboljenja zglobova i tetiva, mišića i kostiju, poremećaj cirkulacije, periferne nervne lezije, probavne tegobe, ginekološke bolesti, psihosomatske bolesti, itd.

Terase i bazeni otvoreni su od svibnja do rujna, a izvan ljetnje sezone gostima su na raspolaganju unutrašnji bazeni s toplom vodom.

Saune – Hotel Habakuk***** nudi tursku kupku, klasičnu finsku saunu, IR saunu i finsku saunu s terapijom bojama. Posebni izvori svjetlosti u spektralnim bojama povoljno djeluju habakuk 6na vegetativni živčani sustav.

Wellness usluge –  Za opuštajuće trenutke u hotelu Habakuk***** gostima su dostupni različiti beauty programi, tretmani za  lice i tijelo, energetske masaže, aromaterapije , habakuk 2manikura, pedikura i paketi za negu kose. Terme Maribor su također i ekskluzivni zastupnik za Babor kozmetiku, koja je i ove godine dobila nagradu za najbolji SPA BRAND .

Fitness – Oni koji uz pasivan odmor žele i rekreaciju mogu posjetiti fitness centar s modernim spravama, kao i salu za squash.

Kongresni centar Habakuk***** prostire se na 1.600 m2. Ima šest dvorana i prima do 830 sudionika. Na raspolaganju su i dva predvorja pogodna za organizaciju različitih događaja, a često se koriste i kao izložbeni prostor. Među sadržajima je i Diplomatski klub, koji je namijenjen za diplomatske susrete i medijske konferencije visokog profila. Sve dvorane nose ime poznatih Mariborčana, klimatizirane su i opremljene su suvremenom tehničkom opremom.

Hotel sadrži tri restorana i dva bara u kojima se služe specijaliteti iz Štajerske i vrhunska domaća vina.

Hotel Habakuk***** ugostio je mnoge poznate ličnosti iz regije, kao i svjetski jet set. Hotel podno Pohorja omiljeno je mjesto boravka sportašima najboljih svjetskih klubova, s obzirom na to da su u blizini hotela tereni za nogomet, hokej, košarku, rukomet i odbojku.

MTC Fontana – Oaza zdravlja

Medicinsko-termalni centar Fontana, osnovan 1996. godine, jedan je od najsuvremenijih medicinsko- termalnih centara u Sloveniji. Medicinski blok čine Centar za dijagnostiku, u kojem se najsuvremenijom medicinskom tehnikom vrhunski stručnjaci brinu o ranom otkrivanju svih vrsta bolesti i zdravstvenih tegoba, zatim Centar za fizioterapiju i rehabilitaciju, usmjeren na ublažavanje i otklanjanje zdravstenih tegoba. U Centru za rekreaciju i relaksaciju gostima su na raspolaganju unutrašnji i vanjski bazeni s termalnom vodom, whirlpooli, fitness centar, raznovrsni grupni programi, finske saune, turske kupke, prostorije za masaže i solarijum. U okviru Centar za medicinu nalaze se specijalističke ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, radiologiju, internu medicinu, kardiologiju, itd.

Tekst: Rene Karaman

Fotografija : Rene Karaman i arhiv Terma Maribor