Hotel Lav u Vukovaru

Hotel Lav je prvi hotel sa četiri zvjezdice u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Imao je bogatu, ali i nesretnu povijest. Izgrađen je još  davne 1840. te je vrlo brzo postao središte društvenog i kulturnog života, a njegovo otvaranje potaknulo je razvoj ugostiteljstva i turizma grada na obali Dunava. Ugled je izgradio na prepoznatljivoj i dobroj kuhinji, uzornom podrumarstvu i prekrasnom vrtu s pogledom na Dunav te je sve do 1960. kada je zbog dotrajalosti srušen bio nositelj turističke ponude grada. U maniri socrealističke arhitekture 1965. izgrađen je hotel na istom mjestu, opet preuzevši primat u kulturnoj i gastronomskoj ponudi. Takav je postojao do 1991. godine do početka domovinskog rata kada je nažalost ponovno uništen i devastiran.

Hotel Lav Vukovar 2[800x600]Hotel Lav, kao moderno i elegantno arhitektonsko zdanje na tri kata, ponovo je otvoren početkom 2005. godine. Smješten je u Strossmayerovoj ulici u strogom središtu grada na ušću rijeke Vuke u Dunav i malene zimske luke. Iz hotela se pružaju veličanstvene vizure na široki mirni Dunav, njegove pitome obale, na uređeno šetalište, a odsustvo automobilskog prometa daje ovoj lokaciji neizbrisiv pečat.

Hotel raspolaže s 38 soba, od toga je 37 classic, dok je jedna namijenjena osobama s invaliditetom, te četiri luksuzna apartmana svrstana u tri kategorije: classic, delux i superior. Sve sobe komforno su uređene i opremljene za duži poslovni ili turistički boravak. Skladan odnos drva, kože, mramora i inoxa
u kombinaciji s modernim bojama, dominira interijerom hotela.

U sklopu hotela je Restoran Lav, kapaciteta 80 mjesta. Moderan i blag stil restorana pružit će vam ugodno provedene poslovne ili privatne trenutke. Svoju bogatu ponudu temelji na tradicionalnoj kuhinji i prepoznatljivim specijalitetima ovog podneblja čiju su gastronomiju obogatili Mađari i Vojvođani, Bečani i Turci. Glasoviti slavonski kulen remek je djelo ovog podneblja, ljudske kreativnosti i dara slavonskog seljaka. Slavonski čobanac, fiš paprikaš, slavonska šljivovica, sva ova i mnogobrojna druga jednostavna jela i pića ustrajno su sačuvana i opjevana u svom čuvenom bećarcu prepunom životne radosti.

Kako je ovo područje s bogatom vinogradskom tradicijom koja se njeguje erdutskom, aljmaškom i iločko-srijemskom vinogorju, kvalitetnom vinskom listom respektabilno je predstavljena cijela Slavonija, ali i vina ostalih vinskih regija. Kavana Lav, pomalo stilskog ugođaja, oplemenjena  slikama eminentnih hrvatskih umjetnika, zamišljena je kao mjesto za poslovne susrete, ugodno druženje i opuštanje uz fine slavonske kolače i slastice.

Još od iskonskih davnina, čak prije početka pisane povijesti, umovi ondašnjeg vremena zaključili su da odmaranjem i kvalitetnim blagovanjem duša postaje razumna, a tijelo spremno za sve zahtjeve. Smjestimo li ovu misao u kontekst naše ljetne terase, savršen je to izbor za poslovne ljude, građane grada, turiste i druge drage goste. U tihim večerima (pod svijećama) kad boja zlatno zalazećeg sunca okupa nebo, zeleni krajolik te Dunav uz pokoji cvrkut ptica, zvuk sirena broda podsjetit će nas na stvarnost.

Uz vrhunsku uslugu u hotelu, nudimo Vam i uslugu cateringa. Prema Vašem zahtjevu i želji u vrlo kratkom vremenu naše će osoblje u Vašim prostorima organizirati i poslužiti maštovito kreiranu zakusku, hladno – topli bife, domjenak sa odgovarajućim pićima i napitcima uz dakako prihvatljive cijene.

KONGRESNI CENTAR S LICENCOM

Hotel Lav Vukovar 3[800x600]Hotel Lav ima suvremeni kongresno-poslovni centar te se prvi u Hrvatskoj može pohvaliti službenom državnom licencom za održavanje kongresa. Centar sadrži četiri dvorane koje nose imena poznatih osoba vezanih uz Vukovar. Dvorana Lavoslav Ružička ima kapacitet 200 mjesta, dvorane Bauer i Eltz 70 mjesta,  a najmanja je Strossmayer s 30 mjesta. Opremljene su najsuvremenijom tehnikom za simultano prevođenje, bežičnim internetom, projektorima s projekcijskim platnima itd. Pored poslovnih skupova, seminara, tiskovnih konferencija, prezentacija, radionica, dvorane su pogodne za održavanje raznih svečanih događanja poput primanja, banketa, cocktail partya, krstitki, svadbi…

Poslovna filozofija hotela temelji se na kvalitetno osmišljenij ponudi koja se redovno modificira i prilagođuje suvremenim trendovima. Uz vrhunsku uslugu smještaja i konferencijsko-poslovne sadržaje, ponuda hotela upotpunjena je team building programima te izletima po Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji u koje su uključeni posjeti brojnim dvorcima i crkvama u okolici, Kopačkom ritu, arheološkom nalazištu Vučedol,
obilazak Vukovara, Iloka, vinskih cesta…

Sve izlete za svoje goste organiziramo u suradnji s receptivnom turističkom agencijom „Danubiumtours“  uz čije ćete stručno vodstvo vidjeti i doživjeti Podunavlje u njegovom najljepšem izdanju.

Hotel Lav Vukovar 4[800x600]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.