Hotel Ola radost za sva osjetila

Hotel Ola ukopan je u postojanu segetsku stijenu koja sa sjeverne strane osigurava hladovinu, dok je s južne strane svom širinom otvoren prema jugu s pogledom na prekrasno Jadransko more, na koje gleda baš svaka od pedeset soba. Ako u pogledu poželite uživati još i više, bit će potrebno samo izaći na privatni balkon i opustiti se uz šalicu omiljenog napitka, gledajući jedrilice i brodice. Uz pogled koji oduzima dah, sve sobe Hotela Ola opremljene su vrhunskim madracima koji jamče kvalitetan odmor.

Design Hotel Ola poseban je iz više razloga, a prije svega zbog srdačne dobrodošlice domaćina koji brinu da svaki trenutak proveden na putovanju doživite svim svojim osjetilima. Očekuju vas programi za unaprjeđenje zdravlja, ljepote i zdravih životnih navika u suradnji sa stručnjacima koji će raditi zajedno s vama na vašem napretku. Programi i iskustva koji gostima stoje na raspolaganju traju cijelu godinu i prilagođavaju se svim godišnjim dobima.

À la carte jelovnik Black Pepper restorana sastavljen je od uistinu posebnih specijaliteta koji će oduševiti svakog gosta. Uz jedinstvene recepte temeljene na paleo, odnosno izvornoj/LCHF prehrani, gostima s ponosom ubiru i rado pripremaju začinsko bilje ubrano iz Olinog vrta te se mogu pohvaliti jelima spravljenim od autohtonih i domaćih namirnica lokalnog stanovništva.

Marijana Abaza (suchef) i Ružica Jukičić, (chef)

Ružica Jukičić, chefica Black Pepper restorana, suchefica Marijana Abaza i sushi chefica Mara Kovač, na ovogodišnjem Biseru mora osvojile su zlato u  timskom natjecanju kuhara, kuhajući jela ikoja se nalaze u ponudi restorana.

Dio te ponude mi smo imali prilike kušati prilikom posjete, a evo menija:

  • Trogirski Barel – krema od rajčice, koromač, dimljeni goveđi jezik, srdela u bademima, motar
  • Krem juha od cvjetače – biskvit od cvjetače,hrskava panceta
  • Raviol – home made raviol punjen raguom patke, pačji veloute, smokva u pošipu, hrskava kadulja
  • Hrskavo i mirisno – hrskavi crni orzot od sipe, file dimljene orade, krema od češnjaka
  • Ola Rustika – biskvit od rogača, tostirana kravlja skuta, džem naranče i smokve, umak od opuncije
Trogirski Barel – krema od rajčice, koromač, dimljeni goveđi jezik, srdela u bademima, motar

Ručak i večera u Hotelu Ola imaju jedinstven začin, a to je predivan pogled koji se širi duž restorana i koji vas podsjeća na ljepotu sadašnjeg trenutka.

U sklopu hotela, gostima je na raspolaganju OLA bar otvoren svakodnevno od 07 do 24 sata te CODE ZERO bar na krovnoj terasi hotela – u sezoni.

Konferencijska dvorana Hotela Ola jedinstveno je mjesto za održavanje modernih poslovnih događanja i kongresnih programa. Dvorana kapaciteta za 80 i vise osoba, prilagodljiva je raznim željama i potrebama: od izgleda pa sve do najmodernije tehničke opreme koja je na raspolaganju u bilo kojem trenutku.

Mara Kovač

Hotel Ola je iznimno pristupačan i prometno izvrsno povezan svim prijevoznim sredstvima. Smjestio se u Segetu Donjem, malom ribarskom mjestu smještenom u neposrednoj blizini Trogira i Splita te brojnih prirodnih i kulturnih atrakcija. Zahvaljujući izvrsnoj prometnoj infrastrukturi, Hotelu Ola možete pristupiti kopnom, morem i zrakom.

Tekst: Tomislav Stiplošek

Fotografija: Silvija Munda, Rene Karaman, arhiv hotela Ola