Otvoren luksuzni hotel Crystal u Orebiću

Hotel Crystal najveća je investicija na poluotoku od otvaranja Pelješkog mosta

U četvrtak 6. srpnja u Orebiću svečano je otvoren boutique hotel Crystal u koji je uloženo 7 milijuna euraHotel je nakon otvaranja Pelješkog mosta, najveća investicija na poluotoku u hotelske kapacitete i veliki iskorak u turističkoj ponudi Orebića.

Hotel Crystal, smješten tik uz plažu u Orebiću, s pogledom na jednu od najljepših mediteranskih destinacija, grad Korčulu, već krajem travnja primio je svoje prve goste.

Dvjesto uzvanika uveličalo je svečanu proslavu otvorenja koja je okupila brojna poznata lica. Za dobru zabavu je bio zadužen pjevač korčulanskih korijena Petar Dragojević i band, klapa Geta, a program je vodila poznata radijska voditeljica Edita Lučić. Birano je društvo, uz spektakularno otvorenje, pohvalilo lokaciju hotela i tirkizni bazen koje zove na kupanje te zadivljujući pogled na planinu Sv. Ilija koji ostavlja bez daha.

Branko Peter Puljić u pratnji oca australskog poduzetnika Petra (Pere) Puljića svečano je prerezao vrpcu na samom ulazu hotela.

Na otvorenju je prisustvovao načelnik Orebića Tomislav Ančić, dožupan Dubrovačko – neretvanski Joško Cebalo, arhitekt Otto Barić, Vladimir Balić bivši Hajdukov vratar i borjni drugi, te poznata fitness trenerica Renata Lovrinčević Buljan i putopisac Goran Jović, koji su ujedno snimili kampanju za novootvoreni hotel Crystal u Orebiću!

Na samom početku događanja uzvanicima se obratio investitor i vlasnik objekta Branko Peter Puljich, rođeni Australac, građevinski poduzetnik, koji se zaljubio u Orebić još u mladosti.

Prvi put kada sam s obitelji posjetio Orebić, zaljubio sam se u kristalno more, čisti zrak. S vremenom se rodila ideja za otvaranjem hotela u kojem će se gosti osjećati kao kod kuće. Nakon dvije godine izgradnje i opremanja hotel je otvoren. Cilj nam je privući zaljubljenike u Pelješac i mediteranski stil življenja, ispuniti sve želje i očekivanja tijekom njihovog boravka i ponovno se vidjeti”, kazao je investitor i vlasnik hotela Branko Peter Puljich.

Direktorica hotela Fani Marinović istaknula je kako su zaposlenici hotela lokalno stanovništvo s Pelješca i s Korčule. Hotel Crystal, tvrdi ona, bit će zanimljiv obiteljima s djecom. Ponajprije zbog blizina plaže i šetnice.

Hotel je kategoriziran s četiri zvjezdice i ima 30 smještajnih jedinica, a namjera je da bude otvoren tijekom čitave godine, te da time doprinese uvijek poželjnom jačanju turizma i van udarne ljetne sezone; a također će biti i na usluzi lokalnom stanovništvu, koje će ondje rado organizirati različite prigodne priredbe i svečanosti.

Ovom prigodom hotelski chef i uigrani tim poslužili su pravu raskoš jela – najukusnije dalmatinske zalogaje, tradicionalne specijalitete sa modernim štihom, jela spravljena isključivo od svježih i sezonskih namirnica iz vrtova domaćih OPG proizvođača, te profinjene slastice.

Fotografija: Andro Tasovac, Goran Jović, Vedran Viđak

MAGOO STUDIO