Punta Skala postaje prvi sportski resort!

Velike svjetske zvijezde tenisa i nogometa, novoizgrađeni teniski i golf tereni, organizacija državnog prvenstva u srednje dugoj disciplini u Triatlonu – Falkensteiner Punta Skala resort sve se više razvija u smjeru sporta i po tome je jedinstven u Hrvatskoj

 Marin Čilić, Borna Čorić, Ivan Dodig, Sam Querrey, Tiafoe Frances, Mike Bryan, Ryan Harrison, Steve Johnson, trener američkog tima Jim Courier…, sve najveće zvijezde tenisa, ovih ćete dana vidjeti u Falkensteiner Punta Skala resortu kako igraju tenis na novoizgrađenim teniskim terenima, opuštaju se u suncu i moru, uživaju u sjajnoj uravnoteženoj mediteranskoj kuhinji po kojoj je Falkensteiner poznat ili na nekom od signature wellness tretmana u velebnom Aquapura Spa centru.

Razlog njihova dolaska je polufinale Davis Cupa na kojem Hrvatska igra protiv Amerikanaca, koje se održava od 14. do 16. rujna u Zadru. Oba tima smještena su u Falkensteinerovom resortu, u Hotelu & Spa Iadera i Premium apartmanima Senia.

”Uživamo u Punta Skali, sve je odlično, od igrališta do smještaja. Ovo su uvjeti kakvi se samo mogu poželjeti, uz to što je osoblje vrlo ljubazno i nastoje nam stalno biti na raspolaganju. Istina, nije da nam je to novost, jer smo u Seniji bili i prije dvije godine, kada smo, također u polufinalu Davis Cupa, igrali protiv Francuske”, rekli su članovi hrvatske Davis Cup reprezentacije.

U resortu ljetuju i odmaraju brojne sportske zvijezde. Nakon svjetskog prvenstva u nogometu, Luka Modrić i Mateo Kovačić uživali su u zasluženom odmoru u Punta Skali, dok ikona njemačkog nogometa, slavni Lothar Matthäus, godinama ovdje dolazi na obiteljski odmor i već tradicionalno igra nogomet s djecom i tinejdžerima iz resorta.

”Falkensteiner Punta Skala je resort u kojem je sport iznimno važan i u tom smjeru idemo i dalje. Imamo nove golf i teniske terene, mnoštvo je sportskih sadržaja i atrakcija za naše goste, brojni se sportaši rado vraćaju u Punta Skalu na odmor, a triatlon je već postao naš zaštitni znak. Već idući tjedan imamo nove uzbudljive sportske vijesti. Naši će gosti biti košarkaški timovi koji sudjeluju na ovogodišnjem Zadar Basketball Tournamentu“, izjavio je Georg Unterkirceher, generalni menadžer resorta.

U suradnji s TZ Zadarske županije, TZ Grada Zadra i TZ Grada Nina u Punta Skali se već pet godina održavalo državno prvenstvo u srednje dugoj disciplini u Triatlonu. Ovogodišnje izdanje sve je podredilo ideji “family friendly season opener”. To znači da dok se domaći natjecatelji na glavnoj utrci bore za naslov prvaka na Prvenstvu Hrvatske, za strane natjecatelje kojih je svake godine sve više ovo je test utrka za početak sezone. Na njoj mogu vidjeti kvalitetu zimskog treninga, a potom se s obitelji odmarati i uživati u čarima resorta i pripremati za svoja državna prvenstva.

Pozicioniranje kao sportske destinacije ove se jeseni nastavlja novim investicijama, izgradnjom novog sportskog centra s profesionalnim fitness centrom na 500 m2, prostorijama za jogu i vježbanje, bowling arenom, sportskim barom, rent a bike stanicom uz teniske i ostale terene koji su otvoreni ovog ljeta. Falkensteiner Punta Skala na ovaj se način razvija kao sportski i ekološki resort, s jedinstvenom ponudom u Hrvatskoj.

 

PR: Lollipop

Fotografija: Filip Brala