ROI Spa – novo utočište od kaotičnog svijeta

Novi, luksuzni spa centar Rogaška Hotels & ROI Spa otvara se prirodi, prožimajući se sunčanom svjetlošću, svježim zrakom i okolnim zelenilom

Sklad. Svježina. Čistoća. Spokoj. Vedrina. Lakoća… Sva ugodna iskustva tretmana koji se temelje na ljekovitosti rogaške termomineralne vode, ugrađena su i konkretno i simbolički u novi ROI Spa centar, u koji su Rogaška Hotels & ROI Spa uložili više od dva milijuna eura.

Arhitekt Matjaž Durava svojevrsnom je detoksikacijom prostora podržao terapeutske metode pročišćenja i uravnoteženja organizma. ROI Spa centar prostran je, prozračan i udoban na (samo naizgled) krajnje jednostavan način: velike i slobodne plohe; decentne kombinacije boja u kojima prevladavaju kombinacije bež – bijelo – (tamno)smeđe; pročišćene linije namještaja i sanitarija. Ukrasni predmeti i sobno bilje pojavljuju se samo „u tragovima“, da ne bi „zagušili“ ambijent.

Ispod te mirne i tihe površine, poput nevidljivih žila kucavica, isprepletene su brojne instalacije pomoću kojih se ovaj veliki pogon na ukupno 1200 četvornih metara napaja vodom i energijom. Bazen, saune, kade, tuševi, sobe za inhalaciju, prostori za masaže i kozmetičke tretmane, tepidarij s grijanim ležajevima, terasa za sunčanje, ponegdje kutak sa sjedalicama za odmor… Sve je to vrlo pažljivo raspoređeno da istodobno bude odvojeno zbog privatnosti, a ipak „zaokruženo“ u smislene cjeline, dostupno, prohodno…

Cijeli centar temelji se na tom načelu istodobne otvorenosti/zatvorenosti, dinamičnom izmjenjivanju intimnosti i komunikativnosti po potrebi. ROI Spa je utočište od kaotičnog svijeta, ali se spremno otvara prirodi, prožimajući se sunčanom svjetlošću, svježim zrakom i okolnim zelenilom.

Povezanost s prirodom istaknuta je i čestom uporabom drva, kao i keramike u bojama drva i zemlje. Najviša kvaliteta materijala ovdje nije samo pohvalan izbor, nego imperativ jer je prostor neprestano izložen vlazi i velikim temperaturnim promjenama.

Promjenjivost se pojavljuje i kao stilski akcent: prostor se doima „živim“ zbog fluidnih, ponegdje čak organskih linija te zbog raznovrsnih svjetlosnih efekata. Upravo suptilna igra svjetlosti i sjene otkriva zanimljive teksture zidnih obloga, biljne motive na pločicama…

I u eksterijeru je prisutna određena dinamika, što se prije svega odražava u spoju „stare“ i „nove“ arhitekture koji je već otprije postojao, budući da se Hotel Zagreb**** nalazi u klasicističkoj zgradi, a Grand Hotel Sava****superior na to se nadovezao  modernijom i „razigranijom“ gradnjom.

Rogaška Hotels & ROI Spa rado ističu svoju vrhunsku udobnost, stil, eleganciju, ali i spremnost da se mijenjaju kroz stoljeća. Novi ROI Spa centar izvrsno se uklopio u ovu priču kao savršeno mjesto za luksuzno uživanje u pomno biranim tretmanima i terapijama.

PR: Lollipop

Fotografije Borna Subota