Splitski Heritage Hotel FERMAI prvi u Hrvatskoj postao dio prestižne MGallery grupe

MGalery je butik kolekcija u sklopu svjetski poznatog Accor lanca prisutnog u 110 zemalja

Prestižni s prestižnima! Od 1. rujna Heritage Hotel FERMAI postao je dio ekskluzivne Accorove kolekcije MGallery boutique hotela. Accor je vodeća svjetska hospitality grupa sa sjedištem u Parizu, s više od 5 tisuća nekretnina i 10 tisuća ugostiteljskih objekata. S 31 modernom sobom i četiri luksuzna apartmana, ugodnom vrtnom terasom, elegantnim interijerom kojeg potpisuje Studio Franić & Šekoranja, Heritage Hotel FERMAI – Mgallery nudi mirnu oazu u srcu Splita i poziva goste širom svijeta da dožive jedinstvene priče.

Elegantan dizajn iz boutique kolekcije

Heritage Hotel FERMAI – MGallery smješten je u stotinu godina staroj zgradi, rijetkom primjeru secesije u gradu Splitu. Izgrađena je 1914. i predstavlja remek djelo hrvatskog arhitekta Petra Senjanovića. Kombinacija profinjenog i urbanog ambijenta s nježnim i toplim interijerom stvara intiman prostor usklađen s užurbanom atmosferom mediteranskog grada.

Ova povijesna građevina rekonstruirana je i obnovljena s posebnom pažnjom na detalje i lokalnu baštinu, zadržavajući mnoge originalne elemente poput kamenog stubišta sa željeznom ogradom i drvenim rukohvatom, majolika keramikom i jednostavne, simetrične stolarije…

„Zahvaljujući savršenoj kombinaciji klasične elegancije i luksuza s visokim ugostiteljskim standardima, Heritage Hotel FERMAI – MGallery savršeno prati individualiziranu i intimnu atmosferu globalnog brenda. Njegova lokacija s toplom, opuštajućom i ugodnom atmosferom čini ga idealnim za sve one koji traže odmor u elegantnom okruženju. Privući će i ljubitelje dizajna i arhitekture. Svaki MGallery hotel poziva goste u svoj svijet fascinantnih i jedinstvenih priča. Sigurni smo da će i naša mediteranska priča gostima ostati u sjećanju“, kaže Davina Ljubičić Đirlić, direktorica Heritage Hotela FERMAI – MGallery.

Posvećenost detaljima i uživanje u svakom trenutku

Magična atmosfera novog MGallery hotela osjeća se na svakom koraku. Hotel FERMAI – MGallery poziva goste da budu dio njegovog jedinstvenog svijeta i povijesti. Vrhunska dekorativna rasvjeta koja se provlači interijerima ostavlja gotovo skulpturalni dojam, dodatno naglašavajući topao i opuštajući ambijent. Naglasak je na profinjenim i luksuznim detaljima, savršenoj kombinaciji modernog i klasičnog, raskošnog i uobičajenog.

Elegantne završne obrade u dizajnu, nježne boje i teksture svidjet će se ljubiteljima bezvremenske estetike, a iz nekoliko soba puca pogled na simbole Splita – zvonik sv. Duje, Dioklecijanovu palaču i Marjan.

Boutique hoteli

Accorova skupina hotela MGallery nudi novi pristup hotelijerstvu. U MGallery hotelima kultura i povijest isprepliću se s modernim dizajnom i suvremenom umjetnošću stvarajući jedinstvenu atmosferu koja gostima pruža nezaboravan doživljaj. Svaki hotel ima svoju osobnost kao rezultat kreativnog rada poznatih arhitekata i dizajnera interijera. Upravo ti osebujni elementi čine skladnu zbirku MGallery hotela diljem svijeta. Savršeno mjesto za strastvene putnike, koji traže novo iskustvo i žele istražiti nove kulture.

U istočnoeuropskom dijelu Accorove sjevernoeuropske regije, koja se sastoji od 16 država (uključujući Poljsku, Češku, Mađarsku, Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku), trenutno se nalazi ukupno sedam MGallery hotela. Portfelj uključuje Heritage Hotel FERMAI – MGallery, Century Old Town Prague – MGallery, Hotel Nemzeti Budapest – MGallery, Tarcin Forest Resort & Spa Sarajevo – MGallery, Bachleda Luxury Hotel Kraków – MGallery, The Bridge Wrocław – MGallery i Rezydent Sopot – MGallery. Ovim snažnim imenima uskoro će se pridružiti osmi Green Coast – MGallery hotel u Albaniji.

MGallery

MGallery je mjesto gdje se žive i dijele zadivljujuće priče. U svijetu je više od 100 MGallery boutique hotela, svaki s jedinstvenom pričom inspiriranom destinacijom. Od dizajna po mjeri i senzorne miksologije do wellbeinga posvećenog ženama, hoteli MGallery mjesta su na kojima gosti mogu otkriti najbolje što svijet može ponuditi. Mgallery gosti inspirirani su i obogaćeni kroz posjete ovim elegantnim, promišljenim i izrazito jedinstvenim hotelima. Poznati objekti u MGallery kolekciji uključuju Hotel Molitor Paris, INK Hotel Amsterdam, Queens Hotel Cheltenham u Engleskoj, Santa Teresa Hotel Rio de Janeiro, Hotel Lindrum Melbourne u Australiji, Muse Bangkok Langsuan na Tajlandu i Hotel des Arts Saigon u Vijetnamu. MGallery dio je Accora, vodeće svjetske hospitality grupe prisutne u 110 zemalja s više od 5 tisuća nekretnina i 10 tisuća ugostiteljskih objekata.

Accor

Accor je vodeća svjetska ugostiteljska tvrtka s više od 5 tisuća nekretnina i 10 tisuća ugostiteljskih objekata u 110 zemalja svijeta. Grupa ima jedan od najraznovrsnijih i potpuno integriranih ugostiteljskih ekosustava u industriji koji obuhvaća luksuzne i vrhunske brendove, ponudu srednje i ekonomske klase, jedinstvene koncepte načina života, mjesta za zabavu i noćni život, restorane i barove, privatne rezidencije, zajedničke smještaje, usluge konsijerža, co-working poslovnih prostora… Accor se također može pohvaliti portfeljem jedinstvenih brendova i s približno 300 tisuća članova tima diljem svijeta.

Više od 65 milijuna članova ima koristi od sveobuhvatnog programa vjernosti tvrtke ALL – Accor Live Limitless – svakodnevnog suputnika u životu koji nudi pristup raznim nagradama, uslugama i iskustvima. Kroz svoje inicijative kao što su Planet 21 – Acting Here, Accor Solidarity, RiiSE i ALL Heartist Fund, grupa je usredotočena na poticanje pozitivnih akcija kroz poslovnu etiku, odgovorni turizam, održivost okoliša, angažman zajednice, raznolikost i inkluzivnost. Osnovana je 1967., središte Accor SA se nalazi u Francuskoj i javno je uvrštena na parišku burzu Euronext Paris (ISIN kod: FR0000120404) i na OTC tržištu (oznaka: ACRFY) u Sjedinjenim Državama. Za više informacija posjetite group.accor.com ili pratite Accor na Twitteru, Facebooku, LinkedInu i Instagramu.

Više na: mgallery.com| all.accor.com | group.accor.com

PR

Fotografija: Duško Vlaović