Svečano je otvoren hotel Princess u Jastrebarskom

To je jedini kompleks s tolikim hotelskim, kongresnim i banketnim kapacitetom na potezu od Zagreba sve do Jadranskoga mora.

Ovaj hotel predstavlja puno više od samo novih smještajnih kapaciteta za Jastrebarsko. Ovaj hotel predstavlja razvoj, inovaciju, podizanje turizma na jednu višu razinu, a to je ono što nam je upravo potrebno.

Hrvatski turizam snažno se oslanja na smještajnu i ugostiteljsku ponudu te je jedan od prioriteta daljnji iskorak u njihovoj kvaliteti, odnosno unaprjeđenje postojećih hotelskih kapaciteta i izgradnja novih.

Značaj hotelskog smještaja  potvrđuje i odlična popunjenost tijekom godine, koja u gotovo svim destinacijama u Hrvatskoj posebice u ljetnim mjesecima, doseže popunjenost višu od 90 posto.

Hrvatska je danas vrlo tražena i popularna turistička destinacija, a projekti poput ovoga svakako su doprinos dodatnom jačanju naše konkurentnosti, prepoznatljivosti i privlačnosti u svjetskim okvirima“. – izjavio je povodom svečanog otvaranja ministar turizma Gari Cappelli

Gradnju hotela Princess financirao je Dragutin Vučković, Hrvat i kanadski poduzetnik, koji je još tamo početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, otišao iz Hrvatske, iz svog rodnog Kozlikova, u potrazi za poslom i dostojanstvenim životom.

U Kanadi je podigao obitelj i napravio karijeru istaknutog građevinskog poduzetnika.

Početkom 21. stoljeća počeo je investirati u Hrvatskoj i to naravno, u svom rodnom zavičaju.

Tako je prvo sagradio poznati luksuzni kongresni i banketni centar, da bi investiciju zaokružio ovim projektom, vrlo impresivnog hotela.

Iako je prošlo gotovo 50 godina, i danas se dobro sjećam trenutaka kada sam odlazio iz svog rodnog kraja tražeći priliku za bolji život, za mene i moju obitelj. Ulažući puno rada,znanja i ljubavi, ostvario sam svoje snove. Želim da ovaj hotelski i kongresno banketni kompleks bude pravi generator turističkog razvoja mog rodnog zavičaja, kao i to da mnogi ovdašnji ljudi, naročito mladi, zahvaljujući ovom kompleksu nađu svoj poslovni interes.“ – rekao je između ostalog Dragutin Vučković, na svečanom otvaranju hotela.

U programu svečanog otvaranja nastupila je uvijek atraktivna hrvatska zvijezda na violončelu, Ana Rucner, dugogodišnja promotorica hrvatskog turizma.

 

Hotel Princess u brojevima

 

Hotel je izgrađen za samo 18 mjeseci.

Prostire se na 8000 četvornih metara.

Ima četiri zvjezdice i četiri kata

93 sobe, 186 kreveta, 11 apartmana,sobe prilagođene invalidima

Kraljevski apartman

Spa apartman

Business zona

6 soba za pušače

Pet friendly sobe

Jedan restoran, jedan bar, jedna vinoteka, 2 otvorene terase

Wellness

  • Unutarnji grijani bazen s protustrujom
  • Četiri vrste sauna: turska kupelj, finska sauna, bio sauna i infracrvena sauna
  • Jacuzzi
  • Fitness
  • Relax grijane kamene ležaljke
  • Masaže

140 parkirnih mjesta

4 parkirna mjesta za autobuse

2 mjesta s besplatnom punionicom za električne automobile

Parking za bicikle s punionicom za električne bicikle

Video nadzor

 

PR: Hotel Princess