SERAFIN KOUTNI – ŠEF KUHINJE KEMPINSKI HOTEL ADRIATIC

 

 

1. Zašto ste se počeli baviti kulinarstvom te gdje ste ispekli svoj zanat prije dolaska u Kempinski?

Od malih me nogu uvijek zanimalo kuhanje tako da pri odabiru životne vokacije po završetka osnovne škole nisam morao puno razmišljati. Zanat sam ispekao u njemačkom Hannoveru u hotelu Dorint te zatim u Brasserie Bruxelles također u Hannoveru. Karijeru sam nastavio u Chairmans Club-u u Kuwaitu, hotelu InterContinental Berlin, hotelu The Ritz Carlton Berlin te u hotelu Excelsior u  Dubrovniku.

serafin 00

2. Što imaju na raspolaganju gosti hotela?

Koncept naših restorana u sladu je s podnebljem u kojemu se nalazimo. U ponudi hotela imamo dva konceptualna restorana i tri bara. Restoran Dijana nalazi se u samom hotelu te nudi birani izbor lokalnih i mediteranskih specijaliteta dok je restoran Kanova smještem u zasebnoj zgradi konferencijskog centra hotela na samoj morskoj obali. Kanova je zamišljen kao moderna inačica tradicionalne istarske konobe u modernoj izvedbi, te nudi isključivo istarska jela kao što je meso istarskog goveda boškarina, tartufi, divlje šparuge, svježa riba i morski plodovi te domaća vina i extra-djevičanska maslinova ulja.

Ove smo sezone na Beach Baru hotela uveli cjelodnevni roštilj ponedjeljkom, što se pokazalo punim pogodkom jer na taj način gosti mogu do 23 sata uživati u prekrasnom pogledu na hrvatsku, slovensku i talijansku obalu, sve to u opuštenoj atmosferi popraćenoj romantičnim šumom mora.

 

3. Na čemu se temelji vaša kulinaska filozofija, koje namirnice koristite?

Vodilja mi je stoljetna mediteranska tradicija i način života gdje riba i cijenjene autohtone sorte vina i maslinova ulja čine „sveto trojstvo“. Jedna od glavnih odlika je i upotreba svježeg začinskog bilja  te stoga u hotelu imamo svoj vlastiti “đardin”.

Naša ponuda prati godišnja doba jer su namirnice koje koristimo svježe i sezonske.

 

4. Što biste izdvojili iz ponude za ovu godinu ?

Izdvojio bih sate kuhanja sa šefom kuhinje i timom kuhara našega hotela te večeru sa šefom kuhinje (Chef’s Table) koju je moguće rezervirati u našem ekskluzivnom predsjedničkom apartmanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.