Osnovana Hrvatska udruga Pizzaiola

Početkom kolovoza ove godine u Pizzeriji Stari Zagreb u Sesvetama osnovana je Hrvatska Udruga Pizzaiola (priprematelja pizza), Udruga koja djeluje u okviru Hrvatskog kuharskog saveza.

Udruga radi na promicanju, razvitku te unapređenju kulinarske struke pravljenja pizza te upoznavanje s poviješću nastajanja ovog specifičnog zanata te proizvoda.

Njezini osnivači su Boris Ostojić iz Osijeka, Zoran Lisjak iz Čakovca te Elmir Šibonjić iz Zagreba. Ideja iza osnivanja Udruge je da se okupe hrvatski profesionalni pizzaioli kako bi afirmirali struku te kroz stručne radionice, seminare, tečajeve i ostale oblike edukacije unaprijedili struku pizzaiola u Hrvatskoj te podigli kvalitetu pizza i ugostiteljske usluge. Predsjednik Udruge Boris Ostojić, upravo je završio i tečaj za instruktora na prestižnoj talijanskoj akademiji „Accademia Pizzaioli“ te se ponosno diči kao prvi hrvat s titulom Master instruktora. U sklopu programa akademije, Boris je usavršio svoja znanja i u pripremi Pizza Scrocchiarella, Napoletana te bezglutesnke pizze.

„U planu Udruge je i kreiranje radionica kako bi se ta znanja prenijela i na ostale hrvatske pizza majstore no želja nam je i natjecati se na domaćoj i međunarodnoj sceni. Organizirat ćemo natjecanja hrvatskih pizzaiola u svrhu promicanja struke te najboljih pojedinaca, a prvo takvo natjecanje biti će već krajem veljače na Zagrebačkom velesajmu u sklopu kulinarskog poligona Hrvatskog kuharskog saveza i natjecanja CRO TOP 10. To će natjecanje iznijedriti prvog najboljeg pizzaiola u Hrvatskoj“, najavio je predsjednik hrvatskih pizzaiola.

Ukoliko ste zainteresirani postati članom Udruge te dobivati informacije o njihovim aktivnostima, sve što trebate je ispuniti on line prijavu na www.kuhar .hr te u njoj naznačiti „Udruga pizzaiola“.

PR: HKS