Slatki Michelin transfer: iz Boškinca u Grand hotel Slaviu !

Lena Šarić nova je pastry chefica Grand hotela Slavia u Baškoj Vodi i pripadajućeg à la carte restorana Del Posto, a ujedno će imati i ulogu korporativne pastry chefice za cijelu tvrtku Hoteli Baška Voda dd.

Hoteli Baška Voda u svom sastavu osim Grand Hotela Slavia imaju hotel Horizont, restorantske outlete Matrioška Restaurant & Wine Bar i Borik Restaurant & Beach Club u Baškoj Vodi, te upravljaju Morenia All inclusive Resortom u Podaci i turističkim naseljem Jadran u Segetu Donjem.

Lena Šarić je vrhunska mlada slastičarka koja se vraća doma, budući je po završetku programa slastičarstva na kulinarskom institutu Kul IN, svoju praksu odradila upravo u Grand hotelu Slavia. Nakon toga slijedi poziv i ponuda za posao u hotelu Boškinac gdje je četiri godine kao dio tima stvarala slatku priču temeljenu na lokalnim, tipičnim okusima otoka Paga i okolice.

Treba istaknuti da je restoran hotela Boškinac upravo u vrijeme dok je u njemu Lena radila zaslužio Michelinovu zvjezdicu.

U međuvremenu je jedno vrijeme pod mentorstvom chefa Jana Hartwiga stažirala u restoranu Atelier u Münchenu, koji nosi tri Michelinove zvjezdice, te pohađala masterclass poznatog pastry chefa Tonija Rodrigueza na ICEP Hotel School u Rumunjskoj.

Lena voli tradicionalne i stare recepte u koje uvodi moderne tehnike i nova znanja spajajući sve u jedno. Oduševljava tehnikama pripreme i serviranja, neočekivanim kombinacijama i inovativnim okusima, a krase je red, rad, disciplina i upornost. U slobodno vrijeme najradije priprema tipičnu starinsku pitu od jabuka koja je podsjeća na djetinjstvo i tople kućne okuse.

Hoteli Baška Voda stvaraju novi tim, pa će dolazak na novu-staru mikrolokaciju rodnog Podbiokovlja biti za Lenu sjajna prilika za nastavak istog smjera kombiniranja lokalnog sa modernim. Tim više, jer i sam naziv restorana Del Posto doslovno znači sa ove lokacije, lokalno, domaće.

Mario Banjac