Bar iz kojeg svi izlaze s osmijehom

Sjećate li se kako su vas, kada ste bili djeca, plašili sa zubarom? Danas više ne morate biti pod stresom od zubnih bušilica i sličnih spravica jer se prije i nakon posjete zubaru možete opustiti u ZuuBaru. No, taj lobby bar ne morate posjećivati samo namjenski kada odlazite zubaru nego on može postati vaše omiljeno mjesto za jutarnju kavu, održavanje nekog poslovnog sastanka ili jednostavno – večernjeg izlaska. ZuuBar se nalazi u zagrebačkoj Kustošiji u Ilici  283, a otvoren je prije godinu dana kao dio integriranog Ortoimplant Dental Spa koncepta, vlasnika eminentnog doktora stomatologije Zdenka Trampuša.

Upravo je dr. Trampuš svjetski poznati stomatolog, autor Ortoimplant Dental Spa koncepta koji omogućuje lakše i brže stomatološke intervencije te oporavak nakon njih. „ZuuBar namijenjen je svim ljudima dobre volje, nema dobnog ograničenja, a važno je istaknuti kako u tom baru nema pušenja“, rekao je voditelj i kreativni direktor bara Marko Petrović. Dodao je kako se uskoro očekuje otvaranje wellness centra i body forming instituta s kojim će biti u potpunosti zaokružena cjelina Dental Spa koncepta.

Prirodni sokovi i organski čajevi

Oduševit će vas već sam pogled na interijer bara kao i na njegovu terasu, koja posebice u ovo ljetno doba, dolazi do izražaja. Osoblje ZuuBara ponudit će vas s raznim smoothiejima, espresso kavom, ali i ostalim prirodnim sokovima. Naime, kako je istaknuo Petrović, u ZuuBaru rade se samo kvalitetna pića od kvalitetnih sastojaka tj. specialty kava, organski čajevi i razni kokteli spravljeni od organskih sastojaka. U jutarnjim satima svakako trebate uz kavu isprobati i mekane kiflice.

„Kada me dr. Trampuš pozvao da dođem voditi ZuuBar htio sam unijeti dašak svog barmenskog iskustva. Nisam htio da to bude samo običan bar na periferiji grada nego bar u kojem će posjetitelji dobivati vrijednost više“, istaknuo je Petrović. Tako u ponudi imaju autorske koktele, a važno je istaknuti kako se u njima koriste sirupi, bitteri i likeri  koje također, oni sami pripremaju te rade sa sezonskim namirnicama. I u razne sokove stavljaju se sezonske namirnice, pa se tako i sokovi u baru nude ovisno o sezoni i namirnicama koje se tada koriste. Posebnost je i u tome što se kava prži na tjednoj osnovi i to isključivo za potrebe ZuuBara, a na svakom pojedinom paketu piše sa koje plantaže je ubrana ta kava, na kojoj nadmorskoj visini i sve ostalo vezano uz kavu kao plod.

Još jedna posebnost ZuuBara je vinski podrum na koji je Marko Petrović posebno ponosan. Naime, u tom se vinskom podrumu organiziraju degustacije vina, tematske večeri, poput sljubljivanja nove vrste ruma s cigarama, vinske večeri, pa i poslovni sastanci. Ili jednostavno dođite na čašu razgovora s prijateljicom ili prijateljem.

Svi vole autorske koktele

„Radimo sezonsku vinsku kartu, a trenutno smo orijentirani na rose i lakša bijela vina, pjenušce i koktele te gin tonice, pomalo zaboravljeno piće koje je opet doživjelo određenu ekspanziju na našem tržištu, koje u vrućim ljetnim danima posebice osvježava“, rekao je Petrović. Dodao je kako su u ZuuBaru posebice popularni kokteli Pomegrade Julep koji se sastoji od Jack Danielsa, single barrela, mente, nara i ružine vode, zatim Bullseye čiji su sastojci Beluga vodka, pire od maline, sok od ananasa i ekstrakt vanilije te ZUU75 sastavljen od Geranium gina, pjenušca, limete i bittera od krastavaca.  

No, zašto su kokteli toliko važni u ponudi ZuuBara? Kroz prizmu koktela, a za vrijeme oporavka pacijenta u postupku all on 4, pacijentima se želi vratiti osjet okusa. Naime, kako ističe Zdenko Trampuš, pacijenti koji su godinama nosili totalne zubne proteze, nakon postupka all on 4 u Ortoimplant Dental Spa, više ih ne moraju nositi. Nakon tog postupka, pacijenti zapravo dobivaju fiksne mostove. Možete li zamisliti eksploziju emocija izazvanu vraćenim starim-novim iskustvom okusa nakon što vam nepce više nije pokriveno starom protezom? Znamo da zvuči nevjerojatno, ali dr. Zdenko Trampuš vraća vam sve vaše zube u prvobitno stanje i to u samo nekoliko sati zahvata.

A, nakon svega toga, u ZuuBaru počastit će vas proteinskim napitkom zamamnog okusa! Kako biste isprobali sve ostale tekuće delicije, ZuuBar možete posjetiti i svakoga sljedećeg dana od 7.30 do 22 sata, subotom od 8 do 16 sati.

Pratite ZuuBar na Facebooku

 

Tekst: Sanja Plješa

Fotografija: Rene Karaman