Dječja filharmonija na regionalnoj ljetnjoj turneji

“LISTENING TO THE FILMS”

Regionalna dječja filharmonija  okuplja  mlade glazbenike iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Beograda i Skoplja kako bi usavršili postojeće i stekli novo znanje iz područja glazbe i doprinijeli kulturnoj razmjeni među najmlađima u regiji kroz kreiranje inovativnih glazbenih sadržaja. Ljetnja turneja počinje 5. kolovoza boravkom orkestra u Ljubljani na ljetnjoj akademiji “Branimir Slokar” koja je jedna od najposjećenijih ljetnjih akademija u Europi u području klasične glazbe. Tamo će se 10. kolovoza održati i prvi koncert na turneji. Slijedeći nastupi održat će se u  Zagrebu 11.08. u Ljetnom kinu Gradec i u Beogradu  26.08. na stadionu Tašmajdan. Na repertoaru pod nazivom “Listening to the Films” naći će se glazba filmskih hitova „Rocky“, „Pirati s Kariba“, „Bilo jednom na Divljem Zapadu“, „Ratovi zvijezda“, „Schindlerova lista“, “Skyfall” i drugih.

Svi koncerti su besplatni, a dirigentica je Živa Ploj Peršuh.

Regionalna dječja filharmonija (Unated Children Philharmonic Orchestra) je projekt u organizaciji fundacije „Deca deci“ započet 2015. godine u Beogradu, kada je orkestar prvi put nastupao u Kolarčevoj zadužbini na tradicionalnom Novogodišnjem  gala koncertu, pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh.

Članovi Dječje filharmonije su talentirani učenici nižih i srednjih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fundacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.  Dječja filharmonija osnovana je 2007. s ciljem da se kroz promociju klasične muzike i društveno odgovornog ponašanja okupe najtalentiranija djeca u simfonijski orkestar te kreiraju atraktivne glazbene sadržaje. Svojim aktivnostima fundacija podržava razvoj i školovanje mladih glazbenih talenata, popularizira glazbeno obrazovanje i klasičnu glazbu te potiče kulturnu razmjenu i stvaralaštvo među najmlađima.  Također, fundacija „Deca deci“ u suradnji s fundacijom “Novak Đoković” organizira javne satove glazbe s ciljem edukacije i razvoja djece predškolskog  uzrasta.

PR: Karlo Matić