Emirates godišnje servira više od 11 milijuna čokoladnih poslastica

U nedjelju, 7. srpnja svijet slavi svoj najdraži slatkiš – čokoladu. Čokolada se dobiva miješanjem kakaa i odabrane količine šećera, a prva mliječna čokolada proizvedena je sredinom 19. stoljeća. Znanstveno je dokazano kako konzumiranje čokolade stimulira mozak čak više nego ljubljenje! Važnosti čokolade svjestan je i Emirates pa tako u svojim premium klasama, uz razne čokoladne deserte koji su dostupni u kabinama svih klasa, svake godine poslužuje najmanje 11 milijuna porcija gurmanske čokolade koja dolazi iz svih dijelova svijeta. Čokoladne poslastice upotpunjuju Emiratesovo iskustvo fine dininga za koje su odgovorni nagrađivani kuhari aviokompanije.

U prvoj i poslovnoj klasi Emirates svojim putnicima servira praline i čokoladne bombone pripremljene u osam gurmanskih čokoladarnica iz šest zemalja, poznatima po svojoj ljubavi prema čokoladi. Ti su brendovi odabrani kako bi se Emiratesovim putnicima ponudila raznolika ponuda vrhunske čokolade iz cijelog svijeta, uključujući domaće brendove iz UAE, sjedišta te svjetske aviokompanije. Svaki brend čokolade dostupan je na letovima tri mjeseca nakon čega se predstavlja novi izbor slastica kako bi se zadovoljili svi ukusi putnika.

Odabrani brendovi uključuju Godivu iz Belgije, Emiratesov izbor na letovima preko 20 godina, Valrhonu iz Francuske koja čokolade proizvodi od 1922. godine te Canonicu iz Švicarske koja nudi ručno rađene čokolade.  Tu su još i Pacari iz Ekvadora koji Emiratesovim putnicima osigurava organsku i vegansku alternativu, Neuhaus iz Belgije koji je izumitelj nadaleko poznate Belgijske Praline i Hotel Chocolat iz Ujedinjenog Kraljevstva, poznati britanski proizvođač kakaa i čokolada. Među odabranim brendovima našli su se i brendovi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Forrey & Galland koji ručno izrađuju čokoladu prema francuskoj tradiciji te Coco Jalila koji proizvodi klasične europske čokolade s posebnim arapskim dodacima. Čokoladne slastice dolaze s raznovrsnim dodacima pa tako putnici mogu izabrati čokoladu s kremom od kave, praline s bademima, 70-postotnu tamnu čokoladu Guanaja, truffle s limunom i praline s pistacijama.

Čokolade se poslužuju na svim Emiratesovim letovima i završni su dodir regionalno inspiriranim obrocima koji se serviraju na letovima. U kabinama svih klasa putnici željni čokoladne terapije mogu uživati ​​u čokoladnim desertima, ali i vrućoj čokoladi uvrštenoj u redovne jelovnike. Na dužim rutama Emiratesovo srdačno i susretljivo kabinsko osoblje nudi čokoladu na pladnjevima za užinu, a čokoladne lizalice djeci su dostupne tijekom letova za vrijeme blagdana. U Emiratesovim lounge-salonima u zrakoplovima tipa A380 putnici se mogu poslužiti slasticama brenda M&M i čokoladnim kolačima.

Media val