Fashion Week Zagreb proslavio 10 rođendan

‘Modna mama’ Suzy Josipović Redžepagić, Ivica Skoko, Ogi Antunac i Ivana Popović

U klubu Pepermint velikom rođendanskom proslavom Fashion Week Zagreb obilježio je svoj prvi veliki jubilej – 10. godišnjicu postojanja. Modno događanje koje nosi epitet onog s najdužim stažem u Hrvatskoj, proslavio je kako priliči, uz prijatelje, drage goste i one koji su kroz dugih deset godina radili i rasli uz ovo događanje.

2-Pepermint (1)Osnivačica Fashion Weeka Zagreb, Suzy Josipović Redžepagić, u povodu obljetnice izjavila je: ‘Drago nam je što možemo reći da smo kroz ovih 10 godina stvorili mnoga divna prijateljstva, iznjedrili mnoge kreativce te što i danas okupljamo najbolje i najinovativnije hrvatske i strane dizajnere koje biramo sami.’

Fashion Week Zagreb svoj modni put započeo je 25. ožujka 2003. u Muzeju za umjetnost i obrt kada je okupio gotovo sve hrvatske modne entuzijaste, ugostio tadašnju svjetsku modnu kremu i sa čak 140 revija pokrenuo uspavanu domaću modnu scenu. Danas, FWZ može reći da je ponosan na sve što je postigao; postavili su s vrhunskom produkcijom standarde prikazivanja kolekcija sezonu unaprijed što mnogi i danas ne uspijevaju, ugostili su svjetska dizajnerska imena poput slavnog Ottavija Missonija i Santa Versacea kao i brojne dizajnerske zvijezde londonskog, pariškog, milanskog i newyorškog tjedna mode.

M. N.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.