Kroz sportske kampove Unilinea svako ljeto prođe tisuće djece

U Umagu i Zadru okuplja tisuće djece iz svih dijelova Hrvatske i regije, dovodi najbolje trenere, a u goste im dolaze brojne sportske zvijezde poput rukometnih reprezentativaca Luke Cindrića, Domagoja Duvnjaka, Zlatka Horvata i Ivana Stevanovića

Uniline, najveći hrvatski turoperator i jedna od vodećih destinacijskih menadžment kompanija u jugoistočnoj Europi oduvijek je podržavao sport, pa tako i ove godine nastavlja ulagati u velike hrvatske kampove za mlađe dobne kategorije. Osim što ulaže u sportski turizam, Uniline u suradnji sa Svjetskom karate federacijom i Hrvatskim karate savezom organizira Karate kamp u Umagu te u suradnji s Hrvatskim rukometnih savezom, Rukometni kamp u Zadru.

„Želimo potaknuti djecu da se što više bave sportom. Sudjelovanje u sportskom kampu je korisno iskustvo za svakog od njih, a sve što usput nauče dodatni je bonus. Uniline oduvijek ulaže u sport, a posebno smo sretni kada možemo sudjelovati u organizaciji ovako velikih projekata. Nastavljamo i dalje, ove godine imamo rekordan broj prijavljene djece u oba sportska kampa i to nas veseli jer pokazuje da radimo dobar posao za mlade, njihov razvoj i budućnost sporta u Hrvatskoj“ – rekao je Goran Šprem, voditelj Odjela korporative i sporta.

U Umagu se od 2014. godine održava Karate kamp za mlađe dobne skupine, jedini kamp u organizaciji Svjetske karate federacije.

„Hrvatski karate savez dobio je povjerenje Svjetske karate federacije da organizira trening kamp za mlade koji godišnje okuplja više od 1.500 natjecatelja iz 90 država s 5 kontinenta. Ovaj  značajni i veliki događaj od iznimnog je interesa za Hrvatski karate savez, a vjerujem i za Umag i Hrvatsku. Od samih početaka u organizaciji sudjeluje i agencija Uniline koja je ujedno postala i službena agencija Svjetske karate federacije u organizaciji ovog događaja.“ istaknuo je Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza.

Odličnom organizacijom i profesionalnim odnosom, Hrvatski karate savez i Uniline dobili su dodatno povjerenje Svjetske karate federacije te se u sklopu trening kampa drugu godinu za redom uspješno organizira Svjetska liga za mlade koja u Umagu okuplja dodatnih 2.500 natjecatelja. Ovaj veliki događaj u Umagu tako u istom tjednu okuplja 4.000 sudionika te se ubraja u najveće događaje u povijesti Svjetske karate federacije. Ovogodišnji kamp je počeo u lipnju i traje do 7. srpnja 2019. godine.

Do sredine srpnja traje i Rukometni kamp u Zadru kojeg s ponosom ističu organizatori. Okuplja djevojčice i dječake od 10 do 15 godina, a svake godine imaju priliku upoznati ostale sportaše svoje dobi, raditi na rukometnoj tehnici, družiti se i razvijati sportski stil života.

„Središnji kamp HRS-a strateški je projekt koji se održava od 1993. godine, a kroz koji je do sada prošlo ukupno 16 tisuća djevojčica i dječaka iz Hrvatske i Europe. Od 2012. godine kamp se održava u Zadru gdje 500 sudionika svake godine ima vrhunske uvjete za rad u čemu nam uvelike pomaže iznimna podrška čelnih ljudi grada Zadra. Ove će godine sa sudionicima kampa raditi 35 trenera i trenerica koji će im prenijeti svoja znanja i iskustva. Uniline nam je iznimno važan partner koji nam pomaže u kompletnoj organizaciji kampa te bez njihove pomoći i stručnog znanja ne bi bilo moguće realizirati kamp na ovako vrhunskom nivou“ izjavila je dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić, voditeljica Kampa Hrvatskog rukometnog saveza.

Osim djevojaka i mladića koja dolaze trenirati i igrati rukomet, u kampu se svake godine okupljaju muške i ženske reprezentacije mlađih dobnih skupina koje se u kampu pripremaju za velika natjecanja kao što su europska i svjetska prvenstva.

Kroz njega su, kao djeca, prošli i poznati hrvatski reprezentativci i reprezentativke poput Luke Cindrića, Domagoja Duvnjaka, Andreje Penezić, Ane Debelić i Zlatka Horvata. Svoje znanje i dalje dijele u kampu s polaznicima, a ove su im se godine pridružili i vratari Ivan Stevanović i Filip Ivić.

404