Kultna pivnica Pivana i ove godine u znaku manifestacije Noć muzeja

Posjetitelji Noći muzeja u Pivani po prvi puta ove godine imali priliku proviriti u novootvorenu Mikropivovaru i kušati novi pivski brend Grif  – Legendarni Drago Diklić uz Ante Gelo Band svojim nastupom oduševio posjetitelje

 Kultna pivnica Zagrebačke pivovare – Pivana i ove se godine uključila u obilježavanje 13. po redu manifestacije Noć muzeja. Posjetitelji Pivane ove godine su po prvi puta imali priliku vidjeti proizvodni pogon novootvorene Mikropivovare, a pivski sommelier Milan Peh i glavni majstor pivar Mikropivovare Mirko Banić Ištuk brojne posjetitelje su upoznali s načinima proizvodnje specijalnih vrsta piva novog brenda Grif čije su tri vrste mogli i kušati.

Šetnju kroz povijest Zagrebačke pivovare i ove je godine tradicionalno vodio poznati glumac i ljubitelj piva Darko Janeš koji je tako posjetitelje proveo kroz kolekciju pivskih etiketa, starih reklama i novinskih članaka, izložbu likovnih uradaka za Božićno pivo, a brojni gosti legendarne pivnice Zagrebačke pivovare imali su priliku iskušati se u maloj školi pravilnog točenja piva u 9 koraka te pogledati film o Zagrebačkoj pivovari autora Roberta Knjaza.

 Kako zabave ne bi nedostajalo pobrinuli su se Ante Gelo band i legendarni Drago Diklić koji je izvedbom svojih najpoznatijih pjesama oduševio sve prisutne i Pivanu nakratko vratio u davne 70-te godine prošlog stoljeća.

Zagrebačka pivovara je tako i ove godine obogatila kartu Noći muzeja kultnim mjestom okupljanja ljubitelja piva gdje su svi posjetitelji imali jedinstvenu priliku naučiti sve o pivskoj kulturi i pivskoj povijesti, ali i dobro se zabaviti uz vrhunsku glazbu.

PR: Pragma komunikacije