Lijepe i u kuhinji

Finalistice izbora za Miss Hrvatske osim što su lijepe pokazale su sa se snalaze i u kuhinji.

Na svečanoj večeri dan prije finala iskušale su se u pripremi jela za večeru. Mentori su bili chefovi hotela Ilirija resorta iz Biograda na moru.

Korištene su namirnice iz lanca Sonik, a da sve dobro sjedne pobrinula se sa vrhunskim vinima vinarija Kutjevo.

Finalna večer održana je u Zadru, a pobijedila je Tea Mlinarić iz Senja.

Titulu prve pratilje uzela je Nika Poljak iz Zagreba, dok je druga pratilja Valentina Jackiv iz Brodsko-posavske županije.

Tea Mlinarić rođena je u Senju i učenica je Građevinske tehničke škole, a u slobodno vrijeme bavi se manekenstvom, pjevanjem i crtanjem. U budućnosti se vidi kao poslovna žena i manekenka.

Prije proglašenja pobjednica, proglašeno je i deset superfinalistica izbora za Miss Hrvatske 2017. One su bile Paula Hublin, Ivana Grgurević, Tea Mlinarić, Nika Poljak, Valentina Jackiv, Martina Mitar, Marija Vujević, Ivana Matić, Mišel Korenić i Helena Matošević.

Lijepu večer u Zadru otvorile finalistice, predstavnice hrvatskih županija, a predstavile su se u narodnim nošnjama. Nakon kratkog govora, kandidatkinje su se predstavile sa izvornim poštapalicama njihovog kraja, a potom izašle u brojnim svečanim izdanjima. Pokazale su i svoje talente, a publiku su zabavljali Emina Arapović i Sandi Cenov.

Osim stručnog žirija, u publici su se našle i neke od prijašnjih Missica. Bile su tako u publici i Ivana Ergić te Antonija Bračulj, ali i Miss Hrvatske 2016. Angelica Zacchigna. Lijepa Miss Angelica na izboru je i zapjevala te tako pokazala zaista zavidne vokalne sposobnosti, zbog kojih je na svjetskom izboru završila na četvrtom mjestu kad su u pitanju bili talenti svjetskih missica.

Tekst i fotografije: Direkcija Miss Hrvatske