Njega i zaštita ruku: Koraci koje ne biste trebali preskakati

Uz pomoć njih radimo i komuniciramo. Rukama stvaramo, ali i pokazujemo ljubav. Prije svega, izlažemo ih raznim uvjetima i utjecajima. Zato ne čudi što se na njima često jave prvi znakovi starenja. Srećom, sve je u vašim rukama, jer brigom i pravilnom njegom proces starenja možete značajno usporiti.

Nježan dodir uz Olival

Od pripreme hrane, pranja suđa, te osobne higijene, brojne su situacije u kojima ruke, kraće ili dulje, izlažemo vodi. Pretrpana svakodnevica nekad nam ne dozvoljava da se uopće posvetimo njezi ruku. Zbog toga, Olival krema za ruke s nevenom, brzo i efikasno hrani suhu kožu te ju odražava hidratiziranom i nahranjenom vitaminom E koji usporava njeno starenje. Tu je i Olival krema za ruke s lavandom osebujnog mirisa eteričnog ulja dalmatinske lavande, koja će učiniti vašu kožu mekom i pomoći će kod oštećenja nastalih djelovanjem vanjskih uvjeta.

Njegu prilagodite godišnjem dobu

Prevencija je ključ zdravlja, čak i kad su u pitanju vaše ruke. Možda ste do sad rukavice smatrali isključivo opremom za zimske uvjete. No uvjeravamo vas da će vam korištenje jednokratnih verzija u kućanstvu višestruko pomoći. Osim što ćete kožu zaštititi od upijanja raznih spojeva iz, primjerice, sredstava za čišćenje, spriječit ćete isušivanje te očuvati njegovan izgled ruku i noktiju.

Kao i kod kože lica, nije rijetkost da se promjenom godišnjih doba promijene i potrebe kože ruku. Na svojoj koži to naročito možete osjetiti zimi, kad su ruke na udaru hladnoće i vjetra. U svoju rutinu zato uvedite dodatan korak njege, noćnim Olival Koncentratom za ruke i nokte s lavandom svojim rukama pružate hranjivi noćni ritual njege i nadopunjujete djelovanje kreme koju svakodnevno koristite. Bogata i gusta tekstura dulje će se zadržati u slojevima kože te postupno upijati tijekom noći, a posebna kombinacija prirodnih ulja, glicerina i E vitamina regulira omjer vlage i masnoće u koži te štiti ruke od isušivanja. Rezultat su nježne i meke ruke, te jači i uščuvani nokti. Olival Koncentrat za ruke i nokte s nevenom vašim će rukama dati novi izgled, te usporiti vidljive znakove starenja.

Brinite o noktima i kutikulama

Nokti su često odraz modnog izričaja, ali ne zaboravite da su prvenstveno ogledalo zdravlja. Zbog brzog rasta nokta, kutikula odnosno kožica na korijenu nokta lako može

 

popucati. Osim što su estetski neprivlačne, zanoktice otvaraju put neugodnim i bolnim infekcijama nokta, stoga im je dobro posvetiti posebnu pažnju.

Kutikulu nemojte rezati, već je potisnite prema korijenu nokta posebno osmišljenom Olival Olovkom za njegu noktiju i zanoktica. Olovka hrani i regenerira tanke i slabe nokte i ujedno omekšava pokožicu koja se nalazi uz rubove nokta. Sadrži visokovrijedna ulja jojobe, makadamije i avokada koja jačaju strukturu i ubrzavaju proces rasta nokta.  Vrhove prstiju nahranite, izrazito bogatim i regenerativnim uljem Olival Argan ulje za kosu, kožu i nokte koje će potaknut obnovu popucanih kutikula, ali i jačanje krhkih noktiju.

PR: Lollipop