Otvorena Coca-Colina besplatna akademija Raise the Bar

Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula je obrazovni program usmjeren usavršavanju vještina i znanja talentiranih ljudi u turizmu i ugostiteljstvu i usklađivanju s potrebama poslodavaca

U novouređenome prostoru Coca-Coline poslovne zgrade službeno je pokrenuta akademija Raise the Bar, besplatni obrazovni program zadodatnuizobrazbu kadrova u  ugostiteljstvuu skladu s najnovijim svjetskim trendovima.

Projekt Raise the Bar pokrenut je u cilju osiguravanjavrhunski obrazovanih kadrova za sljedeća zanimanja: kuhar, konobar, barmen i voditelj.Time Coca-Cola HBC Hrvatska želi dati doprinos daljnjemu razvoju hrvatske turističke ponude i rješavanju problema nedostatka kvalificirane radne snage u ugostiteljstvu i turizmu.Akademija Raise the Baru sljedećih će pet godina osigurati više od 250 visokokvalitetno obrazovanih ljudi koji će pomoći unaprjeđenju kvalitete ponude i uslugau tome sektoru.

„Ovim projektom želimo stvoriti bazu darovitih i izvrsnih ljudi koji će, uvjereni smo, stjecanjem korisnih znanja te svojom energijom i kreativnošću pomoći da dodatno unaprijedimo ugostiteljsku ponudu i u tome pogledu ojačamo konkurentnost Hrvatske. Ugostiteljstvo je jedan od naših najvažnijih prodajnih kanala i zato želimo dati podršku njegovu daljnjemu razvoju obrazovnim programom koji se temelji na praktičnim znanjima i najsuvremenijim trendovima nastavljajući tako naša ulaganja u zajednicu“, istaknula je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu iHercegovinu i Sloveniju Ruža Tomić Fontana.

Kako bi se polaznicima omogućilo stjecanje znanja primjenjivih u stvarnim poslovnim uvjetima, Coca-Colin je obrazovni centar opremljen suvremenom opremom, svim potrebnim pomagalima i sastavnicama za praktičnu nastavu. Polaznici koji uspješno završe program dobit će potvrdu Coca-Cole HBC Hrvatska i ugledne škole za barmene European BartenderSchool,partnera programa.Potvrda će s jedne strane ojačati konkurentnost na tržištu rada svih polaznika koji uspješno završe program, a s druge ćeposlodavcima olakšati potragu za kvalitetnom radnom snagom jer će jamčiti visoku razinu znanja i vještina budućih zaposlenika.

Polaznicima će unutar programa predavatimenadžerica s više od osamnaest godina iskustva u upravljanju ugostiteljskim objektima Andrea Klemenčić, direktor i vlasnik Zmajske pivovare Andrej Čapka, voditelj i suvlasnik restorana Noel Ivan Jug te Coca-Colin veleposlanik robne marke i barmen s dugogodišnjim iskustvom Kruno Rozić.

Radi ostvarivanjaširoke suradnje sa svim bitnim dionicima koji mogu dati doprinos u odgovoru na problem nedostatka kvalificirane radne snage u ugostiteljstvu Coca-Cola HBC Hrvatska projektom jeRaise the Bar, u okviru kojega je i pokrenuta akademija,potaknula suradnju sa srednjim školama koje su područni centri kompetentnosti toga sektora, a projekt su podržali i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo turizma.

Uz akademiju Raise the Bari suradnju sa srednjim školama Coca-Cola HBC Hrvatska ujednosuradnjom sa zakladom Budi Foodienastoji dati doprinos unaprjeđenju turizma i ugostiteljstva.Tako su na ovogodišnjemupodručnom kongresu gastronomije i ugostiteljstva Chef’s Stage u Šibeniku, također u okviru projekta Raise the Bar, dodijeljene prve tri stipendije za mlade talente u gastronomiji i ugostiteljstvu namijenjene usavršavanju na ponajboljim svjetskim programima–LeCordonBleu u Istanbulu, AcademiaIntrecci Alta Formazione te AkademijaLavonne u Indiji.

Prijave za drugi obrazovni ciklus akademijeRaise the Bar otvorene sudo 31. siječnja 2020., a svi se zainteresirani mogu prijaviti putem mrežnih stranica Coca-Cole HBC Hrvatska.

Komunikacijski ured