Počasna satnija Kravat pukovnije objavila poziv za izbor ovogodišnjih novaka!

Počasna satnija Kravat pukovnije i ove godine već od siječnja, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zagreba započinje sa svojim pripremnim aktivnostima za sezonu Smjene straže i ophodnje užim središtem grada.

Već tradicionalno, svake godine ova renomirana povijesna postrojba pruža mogućnost zainteresiranim građanima da se pridruže Kravat pukovniji i raspisuje poziv za izbor novaka Kravat pukovnije.

„Svake godine imamo mnoštvo prijava, pa očekujemo da će i ove godine biti jako puno zainteresiranih, od kojih, kako je već poznato, u Kravat pukovniju svake godine primamo samo najbolje i najizdržlivije. Kako od protekle godine u Pukovniji imamo i dvije žene, koje su se pokazale kao odlične vojnikinje, vjerujemo da će ta činjenica ohrabriti i više žena i djevojaka da se pokušaju izboriti za svoje mjesto u redovima Kravat pukovnije“, naglašava Željko Matejčić, Zapovjednik Kravat pukovnije.

Za svoje mjesto u Kravat pukovniji, mogu se prijaviti svi punoljetni građani i građanke Republike Hrvatske. Propisana im je obvezna visina od 175 do 185 cm, a uz ispunjavanje navedenih uvjeta, svi potencijalni novaci na službeni e mail Kravat pukovnije, info@kravatpukovnija.com, moraju dostaviti svoj životopis, potvrdu o nekažnjavanju i potvrdu o zdravstvenom stanju, izdanu od liječnika obiteljske medicine (potvrde je moguće dostaviti nakon razgovora upoznavanja).

„Svi zainteresireni bit će tijekom veljače pozvani na razgovor upoznavanja, a upravo ćemo na tom razgovoru pojasniti sve detalje selekcijske izobrazbe koju svaki kandidat mora proći.

Dvotjedna selekcijska izobrazba kandidata biti će provedena tijekom ožujka ove godine, nakon čega ćemo, prije samog početka sezone Smježe straže koja svake godine započinje na Uskrsni ponedjeljak, odabrati najbolje novake!“ zaključuje Željko Matejčić.

Poziv za izbor novaka otvoren je do 28. veljače 2018., a u zapovjedništvu Kravat pukovnije s nestrpljenjem očekuju prijave potencijanih novaka koji će u 2018. postati punopravni članovi postrojbe.

PR: HINA