Probudi kreativca u sebi i postani dijelom Sarajevo Film Festivala

Sarajevo i ove godine slavi umjetnost, kulturu i raznolikost, a po prvi put publika iz cijele regije ima priliku sudjelovati u ulozi autora jedinstvenog kratkog filma, koji će se predstaviti u sklopu službenog programa Sarajevo Film Festivala. Pod ključnom porukom SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA, dugogodišnji sponzor i prijatelj festivala Atlantic Grupa u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, odlučila je emocije publike iskoristiti za stvaranje prvog amaterskog filma u vertikalnom formatu. Umjetnost povezuje ljude, a upravo je otvorenost, emocija i strast prema filmu, kulturi i životu glavna misao vodilja ovog festivala, koji je postao jedna od najvažnijih adresa na europskoj festivalskoj mapi.

I dok se proteklih godina duh Sarajeva širio regijom te omogućio tisućama ljudi da u svojim gradovima prate projekciju filma iz Sarajeva, ove godine ideja kreativnosti i stvaranja pomaknula je granice te dovodi cijelu regiju u Sarajevo. Želja je inspirirati publiku da svoje emocije, kulturu, doživljaje, običaje i tradiciju zabilježe na najjednostavniji način, mobilnom kamerom. Od pristiglih kadrova nastat će film koji će na najbolji mogući način, potpuno autentično oživjeti ključnu poruku SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA. Na ovaj način Atlantic Grupa i Sarajevo Film Festival žele omogućiti publici da svoje emocije pretoče u film povezujući različite kulture i običaje kroz umjetnost i stvaranje.

U svijetu filma, velika je novost upravo format u kojem će se ovaj film snimati, a riječ je o vertikalnom formatu koji izlazi iz strogo zadanih okvira te koristeći sve prednosti moderne tehnologije omogućava kreativno izražavanje i onima koji nisu profesionalno vezani za film kao medij. Osjećaj kreativnog uzbuđenja i stvaranja priče koja je veća od svakog pojedinca, čini ovaj projekti posebnim iskustvom za sve sudionike. A svi oni naći će svoje ime na odjavnoj špici filma koji će nakon službenog predstavljanja u Sarajevu zaživjeti i na istoimenoj stranici www.svismomiizistogfilma.com.

Sve informacije o tome kako sudjelovati u stvaranju prvog amaterskog vertikalnog filma te osnovne informacije o projektu dostupne su također na istoimenoj web stranici, a rok za slanje prijava je 06. kolovoza. Film će se prvi put prikazati u Sarajevu 12. kolovoza nakon čega će osvojiti regiju.

PR: RED agencija