Rijeka i Zagreb: Emirates u potrazi za novim članovima kabinskog osoblja

Atraktivan posao uključuje stimulativnu plaću, besplatan smještaj u Dubaiju i druge pogodnosti

Emirates, najveća svjetska međunarodna aviokompanija, u Hrvatskoj kontinuirano traži kandidate koji će se priključiti njihovom međunarodnom timu kabinskog osoblja. Ova aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju redovito organizira „Dan otvorenih vrata za nove članove kabinskog osoblja“ tako da je za sve zainteresirane dobra vijest ta da se krajem mjeseca održavaju dva – u Rijeci i u Zagrebu.

Kandidati iz Rijeke i Kvarnera mogu se pripremiti za sudjelovanje na „Danu otvorenih vrata za članove kabinskog osoblja“ u petak, 25. siječnja u 8 sati u Hotelu Jadran (Šetalište XIII divizije 46), dok kandidati s područja Zagreba mogu u svojim kalendarima označiti nedjelju 27. siječnja i doći točno u 8:00 u hotel Westin u Zagrebu (Izidora Kršnjavog 1).

Nove pozicije, za koje se mogu javiti i žene i muškarci, rezultat su kontinuiranog rasta aviokompanije Emirates, uključujući proširenje svjetske mreže destinacija te uvođenje novih zrakoplova u flotu. Kandidati koji žele započeti svoju zrakoplovnu karijeru trebaju doći s ažuriranim životopisima na engleskom jeziku te novijom fotografijom. Iako nije obavezno, kandidatima se preporuča da prije dolaska na „Dan otvorenih vrata“ ispune online prijavnicu koju mogu pronaći na: http://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/

Hrvatice Vinka Gracin i Sanja Janković, članice kabinskog osoblja Emiratesa, podijelile su neke od prednosti i posebnosti ovog posla. „U aviokompaniji sam šest godina i još uvijek uživam u svom poslu baš kao i prvi dan te mogu reći da imam mnogo iskustava i priča iza sebe. Radeći kao stjuardesa, puno sam naučila o ljudima te sam imala priliku susresti se s ljudima svih dobi iz mnogih različitih kultura. Kada sam se zaposlila kao članica kabinskog osoblja i kad sam preselila u Dubai, prošla sam obuku na Emirates Aviation College. Tamo smo naučili mnogo toga što nam može koristiti na letu, ali i u svakodnevnom životu. Naš je cilj putnicima pružiti najbolje iskustvo na letu i osigurati najvišu kvalitetu usluga“, govori Vinka.

Sanja nastavlja: „Na letu smo poput obitelji – svi se međusobno podržavamo i tu smo jedni za druge bez obzira na sve zato što su kolege i putnici sve što imate kad ste na visini od deset tisuća metara. U svakodnevnom životu lako smetnemo s uma koliko ljubaznosti i dobrote ima na svijetu. Rekla bih da smo mi kao članovi kabinskog osoblja više svjesni toga upravo zbog prirode našeg posla i količine ljudi s kojima se svakodnevno susrećemo.“

Postoji niz uvjeta koje kandidati moraju ispunjavati kako bi konkurirali za navedene pozicije, uključujući navršenu 21 godinu u trenutku priključivanja kompaniji i obavezan minimalni doseg od 212 centimetara prilikom stajanja na prstima. Uz to, Emirates traži kandidate koji odražavaju vrijednosti koje kompanija njeguje, poput profesionalnosti, empatičnosti, progresivnosti, vizionarstva i kozmopolitskog svjetonazora. Kandidati se trebaju pripremiti na mogućnost da će na lokaciji morati provesti cijeli dan, a oni koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni o terminu i lokaciji dodatnih selekcijskih procesa.

U Emiratesu trenutno radi više od 200 članova kabinskog osoblja iz Hrvatske, a Hrvati su jedna od 135 nacionalnosti kabinskog osoblja koje se brine o putnicima te aviokompanije.

Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit „paket“ koji uključuje različite pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupovinu i različite aktivnosti u slobodno vrijeme za vrijeme boravka u Dubaiju. Paket također uključuje atraktivne povlastice za putovanja diljem Emiratesove kontinuirano rastuće svjetske mreže destinacija koje se nalaze na šest kontinenata, na koje pravo imaju svi zaposlenici, ali i članovi obitelji te prijatelji.

Emirates je na hrvatskom tržištu prisutan od lipnja 2017. godine i nudi letove iz zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu. Emirates trenutno leti u više od 150 odredišta na šest kontinenata i raspolaže modernom flotom koja broji 270 zrakoplova. Emirates je najveći svjetski operator zrakoplova tipa Boeing 777 i Airbus A380, a kandidatima koji će postati dio kabinskog osoblja nudi priliku za razvoj karijere putem edukacija i jedinstvenog kulturnog i međunarodnog okruženja.

PR: Media Val