Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Orahovica

U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” Mire Gavrana u režiji Renea Medvešeka.

U predstavi su nastupili članovi Drame: Luka Dragić, Goran Grgić, Mislav Čavajda, Daria Lorenci Flatz, Ana Begić Tahiri, Olga Pakalović, Jadranka Đokić, Krešimir Mikić, Iva Mihalić, Vanja Matujec i drugi priznati glumci Drame Hrvatskog narodnog kazališta.

Poslije predstave održan je svečani domjenak na kojem su autorskom timu i ansamblu predstave čestitali brojni umjetnici i kulturni djelatnici.

Djela hrvatskih autora odlično se nadopunjuju vinima priznatih vinarija, a to su potvrdili i uzvanici premijere kušajući Silvanac zeleni iz 2017. i Frankovku iz 2015. vinarije Orahovica.

Saša Breznik, predsjednik uprave PP Orahovica iDubravka Vrgoč, intendantica HNK Zagreb s veseljem su nazdravili odličnoj predstavi i početku suradnje.

Vinarija Orahovica nagrađivana je za svoje etikete, a uz poštovanje prema povijesti, danas se na najmoderniji način proizvode: graševina, silvanac zeleni, frankovka, pinot sivi, chardonnay, sauvignon i rizling rajnski, kao i kupaže pojedinih sorti.

Silvanac zeleni, jedna je od najstarijih sorti na svijetu, a danas je ponos vinogorja Orahovice. Vrlo je osjetljiva na terroir, a upravo je u Orahovici našla idealno stanište i daje izvrsna vrhunska vina. Vino Silvanac zeleni iz 2017. vinarije Orahovica karakterizira iskričava žutozelena boja, svježina i profinjena aroma, traži jela od plemenite slatkovodne ribe, bijelog mesa, tjestenine i plodova mora.

Frankovka iz 2015. vinarije Orahovica, koja se kušalana ovoj dugo očekivanoj premijeri, savršeno je dozrelo, puno i ekstraktno vino bogato voćnim aromama višnje, ribiza i borovnice. Dozrijevanjem u drvenim bačvama obogatilo se nježnim aromama vanilije. Spoj hrvatske kulture i hrvatskih vina i ovoga je puta pokazao da baština i najkvalitetnije hrvatske robne marke zajednički stvaraju dodanu vrijednost i afirmiraju izvrsnost.

PR: Light komunikacije