Uspješno završen 4. FMCG Summit Zagreb

Ovogodišnja konferencija u Zagrebu ujedno je 18. FMCG Summit u regiji. Kad se zbroje sve FMCG konferencije koje InStore magazin organizira u Sloveniji, BiH, Srbiji i Makedoniji dolazi se do lijepih brojki – čak 29 konferencija, 11.150 posjetitelja, 737 sponzora i 361 govornika.

 Četvrti po redu FMCG Summit Zagreb održan je 25. listopada u Plaza Event Centru. InStore magazin i ove je godine okupio više od 400 posjetitelja koji predstavljaju crème de la crème FMCG industrije. Samim time potvrđeno je kako je FMCG Summit zaista centralno mjesto za najnovije trendove i najbolje prakse iz FMCG sektora, kao i spona između trgovaca proizvođača i distributera.

FMCG Summit svojevrstan je švedski stol znanja, na kojem se nudi široka paleta  ideja, trendova i iskustava od kojih svaki sudionik može za sebe složiti odličan “obrok”. Ne smijemo zaboraviti ni networking koji je na ovakvim događajima iznimno važan. Za nas kao organizatore konferencija je bila jako uspješna, a cilj nam je sljedeće godine nastaviti istim putem, izjavio je Aljoša Parotat, direktor InStore magazina.

U Hrvatskoj imamo velike potencijale za izvoz, kao i izvrsne brandove koji svoju priču grade desetljećima, stoga je toj gorućoj gospodarskoj temi posvećeno posebno mjesto. Sudionicima je pružena analiza stanja i potencijala domaće FMCG industrije, kao i trgovačkih trendova u centralnoj i istočnoj Europi.

Također, predstavili su se i domaći pojedinci koji su izgradili zavidnu karijeru u globalnim kompanijama, a bilo je riječi i o velikim globalnim trgovcima koji pružaju priliku domaćim proizvođačima PL-a.

FMCG Summit tako je predstavio mnoge zanimljive teme i govornike među kojima su Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žita d.o.o., Miodrag Borojević, CEO O’KEY-a, Rusija, Mirko Mrakužić, direktor dm-a, Hrvatska te Lana Zanne Latos, generalna direktorica P&G-a, Hrvatska i Slovenija.

Kao i svake godine, želimo da sudionici FMCG Summita sa sobom ponesu barem jednu novu ideju ili prodube barem jedan poslovni odnos. Samim time naša misija i cilj konferencije bit će ispunjeni, izjavila je Jelena Domović, urednica InStore magazina.

Oduševljenje konferencijom nisu krili ni brojni sudionici koji su s velikom pažnjom slušali govornike, ali i svojim pitanjima i iskrenim interesom sudjelovali u konstruktivnim raspravama.

 

PR