Menu i NIKSEN daruju

3 čitatelja sa po 1 paketom Cold Brew kave


REVOLUCIJA U SVIJETU KAVE

NIKSEN: PRVA INSTANT COLD BREW KAVA NA EUROPSKOM TRŽIŠTU

Jedino kada smo odmorni možemo biti prisutni i povezani sa svojim kreativnim potencijalom, započinju svoju priču o Niksenu Bruno Balen i Nika Pintar. Ovaj mladi par na hrvatskom tržištu već se istaknuo sa svojom jedinstvenom linijom Cidrani – funkcionalne fermentirane hrane za koji su dobili internacionalna priznanja za inovativnost, no, istovremeno u svom kreativnom laboratoriju razvili su i Niksen – wellbeing koncept za prevenciju stresa kroz namjerno nečinjenje i prehranu sutrašnjice.

Inspiraciju crpimo iz našeg životnog stila, svakodnevnog usavršavanja i učenja o najnovijim trendovima iz svijeta funkcionalne hrane. Kvalitetnu prehranu sutrašnjice vidimo kao potrebno gorivo kako bismo odmah sada, u ovome trenutku, mogli početi djelovati u smjeru ostvarivanja svog najvećeg potencijala” – objašnjava Nika i dodaje kako svakodnevno rade na razvoju novih recepata u vlastitoj kuhinji te da proces istraživanja nikad ne prestaje.

“Želimo kreirati vrijednost koja seže dalje od samih proizvoda i zato je svaki Niksen proizvod ujedno i poziv da nešto odbacimo – to može biti obećanje koje smo dali sami sebi, a za koje nemamo vremena i koje zapravo postaje poput utega u našem umu, ili stvari iz ormara koje ćemo obući nekada za neku priliku, što samo koristimo kao izliku da ih zadržimo, čime krčimo svoj fizički i mentalni prostor. Ako uistinu želimo rasti, potrebno je i odreći se dijela svog identiteta kako bismo stvorili prazan prostor za novo” – nadodaje Bruno Balen.

Lakoća pripreme bez kompromisa

Njihov prvi Niksen proizvod je prva instant cold brew kava u prahu na europskom tržištu, snage 1,5 espressa.

Niksen kava se može napraviti bilo gdje i bilo kada. Nije potrebno kuhati vodu, mljeti kavu ili čekati u gužvi, čime se smanjuje broj odluka i oslobađa mentalni i fizički prostor. Dovoljno je dodati Niksen Cold Brew prah u 100 ml hladne vode.

Ono što Niksen Cold Brew izdvaja od drugih kava je to što je prva kava u Europi topiva u hladnoj vodi, što je čini iznimno jednostavnom za upotrebu i prilagođenom današnjem užurbanom, urbanom životnom stilu. Izvrsno upotpunjuje bilo koji smoothie u trenu, a meni je omiljena s bademovim mlijekom. Njena posebnost je u tome da se zapravo može dodati u bilo koji napitak, pa čak i cijeđeni sok od naranče ili tonik” – objašnjava nam je Nika i pritom dodaje da se radi o 100% arabica kavi, bez aditiva i šećera i da za razliku od regularne instantice ima pravi okus kave.

„Istraživanja pokazuju da je cold brew kava zbog svog hladnog postupka izrade, koji traje i do 16 sati, čak i do 70% manje kisela i zbog toga bolje sjedne na želudac. Kaže da se to osjeti i u okusu, kojim vladaju karamelaste i čokoladne note, zbog kojih nije potrebno dodavati šećer“ – objašnjava Bruno.

Budućnost bez rafiniranog šećera

Vjeruju u budućnost bez rafiniranog šećera. Upravo zato su uz Niksen Cold Brew kavu razvili i Nut-Hazel – krem organski snack od najfinijeg talijanskog lješnjaka bez šećera. Zaslađen je s mrvicu sirovog meda i sadrži manje od 2 grama ugljikohidrata po porciji, a istovremeno je vrlo hranjiv i visoko kaloričan zbog čega daje osjećaj sitosti.„Odličan je prije treninga ili kada znamo da nemamo vremena sjesti i pojesti kvalitetan obrok prije idućeg sastanka. Također, mi ga uvijek nosimo sa sobom na planinarenje, kao i cold brew, jer je tako praktičan” – nastavlja Bruno i kaže da je upravo u planinama i započela njihova Niksen priča, kada su istraživali Liku na električnim biciklima.

“Inspirirani smo osjećajem mira i obilja koje pruža priroda i tražimo sponu s visokom tehnologijom za prevenciju burnouta i stresa te kontinuirani razvoj kreativnosti i zdravlja. To je nazivnik svih Niksen proizvoda i koncept kojim objedinjujemo tehnološku sofisticiranost s inteligencijom prirode” – zaključila je Nika.

Svi se proizvodi mogu pronaći na web stranici niksennutrio.com i u specijaliziranim dućanima zdrave hrane.

NIKSEN COLD BREW COFFEE TONIC

Brzi recept za osvježavajući tonik s kavom, popularno zvani tonic espresso, gotov u sekundi.

Za recept je potrebno:

1 Niksen Cold Brew kava

Tonik po želji

Listići mente 

Led

U čašu je potrebno uliti 100 ml tonika, dodati jednu Niksen Cold Brew kavu i promiješati. Po želji dodajte kockice leda i listiće mente za dekoraciju i uživajte u osvježavajućem napitku s okusom kave u trenu.

NUT-HAZEL KAVA S OKUSOM LJEŠNJAKA

Kremasta poslastica bogata zdravim masnoćama zbog kojih se balansiranije otpušta kofein, odnosno prevenira se uspon i pad u energiji.

Za recept je potrebno:

1 Niksen Nut-Hazel krem snack

1 espresso

20 ml vruće vode

U visoku posudu uliti espresso, vruću vodu i dodati jedan Nut-Hazel. Promiksati blenderom do kremoznosti i uživati u novoj dimenziji kave. Napomena: bitno je koristiti blender, a ne samo promiješati, kako bi se masnoće stopile s kavom i kreirala idealna tekstura.

Zapratite @niksennutrio na Facebooku i Instagramu te u komentaru napišite kako biste vi najviše voljeti uživati u Niksen cold brew kavi.

Facebook/Instagram:@niksennutrio

——————————————————————————————-

PRIJAVE PRIMAMO DO NEDJELJE 04.10.2020. U 12.00 SATI

KAKO DOBITI DAR:

        1.   Ako želite lajkajte našu FB stranicu

        2.  Pošaljite e-mail na : marketing@menu.hr

Stavite naslov: NIKSEN Cold Brew kava

Dodajte svoje podatke: Ime i prezime i mjesto boravka

NAPOMENA:

  –  Molimo dobitnike da se u roku od 3 dana nakon objave dobitnika jave na naš

email: marketing@menu.hr 

i pošalju adresu i telefonski  broj radi dostave dara. 
 ( podaci će se koristiti isključivo radi dostave i nakon toga izbrisati )

 –  Ne šaljemo darove izvan Hrvatske

–   Molimo bez dodatnih komentara


Naša redakcija izabrat će dobitnika

Dobitnici su:

  • Marina turkalj, Lovas
  • Božidar Akrap, Zagreb
  • Roberta Muhl, Zagreb